bez najave

'Zaboravljeni branitelji' zaustavili promet na graničnom prijelazu Bijača s Hrvatskom

02.07.2018 u 15:23

Bionic
Reading

Od podneva je zaustavljen promet na graničnom prijelazu Bijača između Hrvatske i BiH iz pravca Ljubuškog jer je više desetaka pripadnika udruženja Zaboravljenih branitelja zapriječilo autocestu

"Udruženje zaboravljenih branitelja je bez ikakve najave zapriječilo promet svojim vozilima na autocesti Vc koja vodi prema Bijači", izvijestili su iz Granične policije BiH.

Objasnili su da je promet zaustavljen kako nitko ne bi mogao izaći iz BiH niti iz Hrvatske ući u tu zemlju motornim vozilom.

Predsjednik udruženja Zaboravljenih branitelja rekao je da će zapriječiti promet "sve dok uspiju izdržati".

"Blokirat ćemo granični prijelaz Bijača sve dokle možemo. Parlament FBiH je obećao da će za mjesec dana održati sjednicu, a oni nisu uradili ništa", rekao je je Grbavac.

Prosvjednici očekuju donošenje izmjena zakona kojim bi se omogućilo razvojačenim pripadnicima mogućnost stjecanja braniteljskog dodatka i drugih pogodnosti.

Vlada Federacije BiH utvrdila je prošlog tjedna izmjene zakona, a sjednica federalnog Parlamenta najavljena je u sljedećih desetak dana kako bi se ispunili zahtjevi zaboravljenih branitelja.