IVO JOSIPOVIĆ:

'Bitno je da se donesu zakonite presude bez pritisaka'

12.12.2010 u 20:14

Bionic
Reading

Komentirajući događaje oko slučaja Sander, predsjednik Josipović ocijenio je da Hrvatska nije u izvanrednoj situaciji, ali se nalazi u osjetljivom trenutku. Naglasio je da je posebno važno da se sada sve ove stvari riješe i da se donesu zakonite presude bez pritiska bilo koga

'Bitno je da se sve provede bez hajke. Mislim da je nepovratno prošlo vrijeme kada je politika mogla diktirati što god joj padne na pamet', rekao je Josipović za Novu TV.

Podržao je premijerku Jadranku Kosor u borbi protiv korupcije, naglasviši da događaji potvrđuju da se ide u dobrom pravcu.

Na pitanje je li se srami kao predsjednik zbog svega što se događa, rekao je da mu je neugodno. 'Razgovaram sa strancima i svi me pitaju o čemu se tu radi i nije ugodno kada je bivši premijer iz zemlje iz koje dolazite osumnjičen za takvo kazneno djelo', priznao je Josipović.

Za razliku od tvrdnji državnih dužnosnika i policije, ostao je pri ranije izrečenom stajalištu da je bilo propusta te da se mogao spriječiti Sanderov bijeg iz zemlje. 'Državne institucije nisu dobro procijenile okolnosti prilikom skidanja imuniteta. Nije se smjelo dopustiti da Sanader ode iz zemlje, mogle su se poduzeti preventivne akcije', zaključio je Josipović.