LJUBI BLIŽNJEG SVOGA

Biskupi pozvali policiju zbog LGBT duge

18.05.2015 u 09:17

  • +9

Pločnik ispred HBK obojan u boje LGBT zastave

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bližnji Tvoj

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, nepoznat netko pod okriljem noći s nedjelje na ponedjeljak iscrtao je dugu na pločniku ispred Hrvatske biskupske konferencije na Ksaverskoj cesti u Zagrebu. Nepoznati širitelji poruka ljubavi, mira i tolerancije LGBT dugom podsjetili su na nužnost uvažavanja i poštovanja svih građana, kako su objasnili u anonimnom mailu poslanim redakcijama te potpisanim s 'Bližnji Tvoj'. Nakon što se vijest proširila, HBK je pozvala policiju na mjesto događaja

Zagreb Pride objavio je na Facebooku to da je Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) ove godine obilježen u više od 50 zemalja svijeta. Tema je položaj, potreba i problemi s kojim se susreću mlade LGBTIQ osobe.

Odlukom Hrvatskog sabora iz 2011. IDAHOT (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - the Global page) se službeno obilježava i u RH, no obilježen je jedino u Rijeci. Kako javlja Crol.hr, Rijeka je treću godinu zaredom obilježila IDAHOT isticanjem zastave duginih boja na pročelju Gradske vijećnice na Korzu, a taj dan obilježilo je i Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka.

Zagreb Pride i Udruga Lori obilježit će IDAHOT u utorak, kroz Benefit za Zagreb Pride: Glasovi ponosa | #IDAHOT2015.

Ima jedna duga (cesta) na Ksaveru...

Posted by Bližnji Tvoj on Sunday, 17 May 2015