SREDNJAK NA ŠIBENSKIM ZIDOVIMA

Biskup zatražio skidanje anti-hadezeovskih plakata

07.05.2009 u 08:11

Bionic
Reading

Šibenski biskup msgr. Ante Ivas je, tvrdi, kao građanin Ante Ivas, po građanskoj savjesti i građanskoj dužnosti, reagirao na izborne plakate na kojima je podignutim srednjakom prikazano kako HDZ ispunjava obećanja na zidovima i oglasnim pločama Šibenika i Šibensko-kninske županije

Riječ je o plakatima koje je tiskala i izvjesila anonimna politička grupacija ili anonimni pojedinac. Ante Ivas je za Slobodnu Dalmaciju kazao da bi na isti način reagirao da je riječ o bilo kojoj drugoj stranci ili osobi. On je, naime, podnio građansku prijavu protiv nepoznatih autora i naručitelja spornog plakata Komunalnom redarstvu i županijskom Izbornom povjerenstvu.

'Čuo sam da je u Šibenik došlo gotovo tri tisuće djece iz cijele Hrvatske. Zaista sam zbog toga bio radostan, ali je sva radost nestala kad sam došao do Trga Medulić i tamo vidio djecu kako se ispod tih sramotnih plakata slikaju mobitelima i šalju fotografije svojim prijateljima. Bio sam zgrožen, pitao sam se kakvu će ružnu sliku o nama i našem gradu ponijeti ta djeca i shvatio sam da moram kao građanin reagirati po svojoj savjesti. Tako sam i učinio', objasnio je svoj postupak Ivas.