'izraz blizine'

Biskup Košić izaslanstvu Mešihata: Prijatelji se poznaju u nevolji

25.01.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Izaslanstvo Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj koje predvodi muftija Aziz Hasanović, u ponedjeljak je u posjetu stradalom području Siska i Petrinje, najprije je posjetilo Sisačku biskupiju, a sisački biskup Vlado Košić rekao je tom prigodom da se prijatelji poznaju u nevolji

U izaslanstvu Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj bili su i veleposlanici Turske, Azerbajdžana, Irana, Maroka, Egipta, Alžira, Libije, Malezije, Indonezije i Iraka.

Na početku susreta muftija Hasanović rekao je kako je ovaj posjet Sisku i Petrinji 'izraz blizine i zajedništva sa sisačkim biskupom, vjernicima i ljudima ovoga kraja koji su pretrpjeli veliko stradanje u razornom potresu'.

Dodao je kako posjet nazočnih deset veleposlanika znači i potporu 800 milijuna stanovnika iz zemalja koliko ih oni predstavljaju.

Biskup Košić je gostima pokazao u potresu srušenu sisačku katedralu Uzvišenja sv. Križa, i upoznao ih sa stanjem na terenu i humanitarnim radom, posebno radom Caritasa koji pomaže svima bez obzira na vjeru i naciju.

Između ostalog, iznio je i podatak kako od 63 župe na području Sisačke biskupije, zbog oštećenja u 31 župnoj crkvi u nedjelju nisu mogla biti održana misna slavlja.

Biskup Košić je zahvalio muftiji Hasanoviću na dolasku i na pomoći, koju je Islamska zajednica uputila Sisačkoj biskupiji, naglasivši da se 'prijatelji poznaju u nevolji'.

U biskupovoj pratnji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, ekonom mons. Zdravko Novak i katedralni župnik preč. Marko Karača.

Izaslanstvo Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, koje predvoditi muftija akademik Aziz ef. Hasanović, posjećuje Sisak i Petrinju, područja teško stradala u nedavnom razornom potresu. U izaslanstvu su i predstavnici veleposlanstava Turske, Azerbejdžana, Irana, Maroka, Egipta, Alžira, Libije, Malezije, Indonezije i Iraka. Izaslanstvo se trebaju susresti i sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, nakon čega će posjetiti Petrinju, gdje će iz dočekati gradonačelnik Darinko Dumbović.