BAUKU VRAĆEN IPAD

'Bilo me strah da ne pronađu nacrt sporazuma s Iranom'

07.04.2015 u 12:07

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana ministru uprave Arsenu Bauku vraćen je tablet koji mu je nepoznata osoba ukrala u petak poslijepodne dok je kupovao kartu za Brač. Tri godine star iPad ministar Bauk će i dalje koristiti, potvrdio je za tportal.hr

Riječ je o tri godine starom iPadu koji je i malo oštećen, no ministar Arsen Bauk ga zasad ne misli mijenjati. S obzirom na starost i oštećenje, iPad je izgubio na svojoj originalnoj vrijednosti, no koliko točno vrijedi, Bauk nam nije znao reći.

Iako se radi o službenom tabletu, na iPadu nisu bile pohranjene nikakve državne tajne ni povjerljivi dokumenti. Nisam ja ministar obrane, kaže nam Bauk.

'Bilo me je strah jedino da će mi u u historyju naći da često posjećujem tportal i da mi je Obama poslao nacrt sporazuma s Iranom o iranskom nuklearnom programu', našalio se Bauk.

Podsjetimo, nepoznati muškarac tablet je vratio nakon što su se mediji raspisali o krađi. Državnom odvjetništvu bit će prijavljen zbog utaje. Kazneni zakon po tom je pitanju jasan - tko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koje je našao ili do kojih je slučajno došao, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.