ŠPIJUNIRAO TALIJANE

Bilićev savjetnik nam otkrio koga se moramo plašiti

13.06.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Slaven Bilić, osim Asanovića, Jurčića, Mrmića i Pralije, kao savjetnike koristi Ciprića, Jurčića i Vučevića. Posljednja trojica zadužena su za praćenje suparnika, a nakon Ciprićevih zapažanja o Irskoj, na redu su Jurčićeva o Italiji

Bivši trener Dinama Kruno Jurčić u 'špijunskoj' je misiji i obavještava izbornika Bilića čime raspolažu Cesare Prandelli i 'azzurri'. Bio je Kruno u Gdanjsku u kojem je pratio dvoboj Talijana i Španjolaca koji je završio bez pobjednika, 1:1.

'Gledao sam utakmice Italije protiv Urugvaja, SAD-a i Rusije i sada protiv Španjolske. Sve što su do sada radili preko noći su promijenili u susretu protiv Španjolske. Do prvenstva su igrali u sustavu 4-4-2, s rombom u sredini terena, a protiv Španjolske u formaciji 3-5-2, s liberom. Naravno, sada si možemo samo misliti kako će igrati protiv nas', rekao je bivši Dinamov trener.

Na upit od koga trebamo najviše strahovati, Jurčić nije ni trenutka razmišljao.

Di Natale je iznimno opasan i njega se najviše bojim. Konkretniji je i od Balotellija i Cassana. Igra okomito i rijetko promašuje. Istina, Balotelli je vrhunski napadač, ali kod njega nikad ne znaš kako će odigrati. Može biti opasnost za nas, ali i za svoju reprezentaciju', objasnio je Jurčić.

Koje su slabe točke Italije? Dojam je da im je obrana najčvršća?

'To je De Rossi na liberu. On nije obrambeni igrač i vjerujem da će mu Jelavić i Mandžukić raditi velike probleme. Međutim, mi se Italije uopće ne trebamo plašiti ponovimo li igru kao protiv Irske', zaključio je Jurčić.