PUSIĆ U SPLITU

'Bila sam avangarda, a sada trčim za mladima'

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 15.02.2011 18:38
  • Objavljeno 15.02.2011 u 17:25
hns vesna pusić Nada Turina Đurić  zamjenica primorsko-goranskog župana

hns vesna pusić Nada Turina Đurić zamjenica primorsko-goranskog župana

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Milivoj Keber

Predsjednik novoosnovanog Građanskog foruma HNS-a Igor Baković najavio je da će se protiv 'trulog sustava' organizacija boriti i gerilskim akcijama

U Hrvatskoj narodnoj stranci vjeruju da su doskočili tome što sve veći broj građana Hrvatske ima golemu averziju prema politici i političarima: na inicijativu koja im je došla iz Splita osnovali su Građanski forum HNS-a.

Premda je osnovan pod kapom političke stranke, radi se o 'nestranačkoj organizaciji koja okuplja građane voljne pomoći zajednici, ali se ne žele politički angažirati'. Osnivanje Građanskog foruma poduprla je glavom i bradom predsjednica stranke Vesna Pusić

'Politika treba otvoriti prostor kompetentnim ljudima da putem tribina i drugih akcija promišljaju naše društvo. Inicijativa je došla iz Splita, koji ima bogatu građansku tradiciju i zaslužuje bolje vodstvo', kazala je Pusić.

Nije propustila napomenuti da je u devedesetima upravo ona predstavljala avangardu na političkoj sceni, dok danas 'uživa trčeći za idejama mladih ljudi'.

'Hrvatska više ne može tolerirati politiku koja se vodi neznanjem', dodala je, pa članovima Građanskog foruma HNS-a poručila da očekuje jasne ideje razvoja koje će HNS operacionalizirati.

Predsjednik Građanskog foruma HNS-a Igor Baković najavio je da će se protiv 'trulog sustava u kojemu je podobnost glavni kriterij' boriti javnim tribinama, ali i gerilskim djelovanjem. Živi bili pa vidjeli.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi