bijesni na vlast

BiH prijevoznici obustavili prijevoz roba zbog visokih cijena goriva

04.07.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Prijevoznici iz entiteta Republike Srpske u BiH od ponedjeljka su obustavili prijevoz roba te bojkotiraju točenje goriva u vozila u znak prosvjeda što vlasti ne poduzimaju ništa kako bi se ograničilo divljanje cijena tog energenta

Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić potvrdio je za medije da su autoprijevoznici parkirali kamione i prekinuli dopremu roba.

"Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to će trajati 10 dana", rekao je Grbić.

Na taj potez autoprijevoznici su se odlučili zbog visokih cijena goriva. Prosječna cijena litre goriva na benzinskim crpkama u BiH iznosi oko 3,66 maraka (oko 14,6 kuna). 

Čelni čovjek Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske ocijenio je da se autoprijevoznici nalaze u vrlo teškoj poziciji zbog visokih cijena goriva. 

"To će za nas napraviti velike gubitke, ali smo primorani", dodao je Grbić. 

Slične prosvjede najavile su i kolege iz entiteta Federacije BiH. 

Prijedlog za smanjenje trošarina na gorivo našao se na sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta BiH no prošloga tjedna ta je točna skinuta s dnevnoga reda.