NOV POČETAK BIVŠE MINISTRICE

Bianca Matković od muža preuzela tvrtku i bacila se u biznis

27.04.2014 u 17:03

Bionic
Reading

Nekadašnja desna ruka bivšeg premijera Sanadera, bivša državna tajnica i ministrica, vodi tvrtku koja se nalazi na okretištu tramvaja u Dubravi i lobira u inozemstvu

U registru Trgovačkog suda, očito je, da je od 2012. godine Matković šefica tvrtke Morium d.o.o. u kojoj se vodi kao direktorica i članica društva. Prije je na toj funkciji bio njezin suprug Vladimir Matković, i to od 2008. godine.


'Radi na izvozu hrvatskih proizvoda, zapravo radi ono što je radila i u Vladi, ali sada u privatnom sektoru', kaže izvor Jutarnjeg lista.

Bianca Matković je bila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva zadužena za investicije, izvoz i gospodarsku diplomaciju. Kao jedna od najbližih suradnica bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, svjedočila je u slučaju Fimi media, kazavši da je 'primala gotovinu, ali to je bilo za humanitarni rad'.
Vezane teme

'Sa Sanaderom sam uz manje prekide radila gotovo 15 godina i nikada nisam čula da je spominjao Fimi mediju', posvjedočila je Bianca Matković prije godinu dana na suđenju.

Više pročitajte ovdje