OPTUŽNICA PROTIV PLOVANIJA KAMENA

Bespravnim vađenjem sirovina stekli 1,3 milijuna kuna

kamenolom

kamenolom

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Zbog kaznenog djela protupravne eksploatacije rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo u Bujama podiglo je pred Općinskim sudom u Bujama optužnicu protiv trgovačkog društva Plovanija kamen i dvojice predsjednika uprava u razdoblju od 2005. do 2009, Zorana Novačića (45) i Siniše Košćaka (44)

Optužnica tereti bivšeg predsjednika uprave Plovanija kamena Zorana Novačića, za razdoblje od 2005. do 2007. godine, te Sinišu Košćaka, budući da je Holcim kupio to trgovačko društvo, za razdoblje od 2007. do 2009. godine, da su kao predsjednici uprava postupali protivno Zakonu o rudarstvu s ciljem da za trgovačko društvo steknu znatnu korist.

Naime, tereti ih se da su bez rudarske koncesije za izvođenje radova na području tri katastarske čestice u općini Kaštel na području Bujštine organizirali i vršili rudarske radove na eksploataciji i vađenju mineralne sirovine za proizvodnju građevnog materijala i tehničko-građevnog kamena.

Prema optužnici, bespravno je izvađena količina od 43.193 kubična metra sirovine, čime je okrivljeno trgovačko društvo počinilo materijalnu štetu ukupne vrijednosti 1.295.790 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi