BIOGRAD NA MORU

Bespravna gradnja obitelji Sumrak svega 50 metara od mora

01.12.2011 u 09:05

Bionic
Reading

U Biogradu na moru, svega 50 metara od mora, u masliniku unutar zaštićenog obalnog područja od 100 metara gdje nije dozvoljena gradnja prema Uredbi Vlade iz 2004. godine, otac i brat Đurđice Sumrak, HDZ-ove zastupnice i premijerkine prijateljice, bespravno su sagradili vikendicu od 35 kvadrata i još su uspjeli dobiti strujni i vodovodni priključak, otkriva Novi list

U mjestu Kumenat kraj kampa Soline u Biogradu na moru svoju je vikendicu nedavno izgradila obitelj saborske zastupnice Đurđice Sumrak, četvrtoplasirane na listi HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici.

Novi list otkriva da su otac i brat Sumrakove u Kumenatu vlasnici čestice od 1.057 četvornih metara, upisane kao maslinik, a na kojoj je bespravno izgrađena prizemna vikendica površine oko 35 četvornih metara. Vikendica, kao i cijela parcela, smještene su unutar zaštićenog obalnog područja od 100 metara od mora gdje nije dozvoljena gradnja prema Uredbi Vlade o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja mora iz 2004.

Kada su novinari Novog lista stupili u telefonski kontakt s Đurđicom Sumrak, najprije je kazala da ne zna o čemu govorimo, no kada su joj objasnili da je riječ o bespravno izgrađenoj vikendici, samo je kratko kazala da je to kamp kućica, dodavši da zna od koga idu informacije kojima novinari raspolažu.

Bespravna vikendica Sumrakovih smještena je u hladu guste borove šume, na samo nekoliko desetaka metara od pješčane i šljunčane plaže te je idealno mjesto za odmor. Uz vikendicu je 'priljubljena' kamp-kućica, a na čestici obitelji Sumrak smještena je još jedna mobilna kućica, kao i jedna drvena montažna kuća za koju nije potrebno ishodovati građevinske dozvole.

Gradonačelnik Biograda na moru, HDZ-ovac Ivan Knez, potvrdio je Novom listu da su neki članovi obitelji Sumrak zajedno s još stotinjak osoba čije su vikendice bespravno izgrađene tražili mogućnost legalizacije, ali su se, kaže, građani tome usprotivili.