KRIMINAL NA TRNJU

Beskrupulozni lopovi usred dana trgaju lančiće s vrata

09.05.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Niti tjedan dana nakon što su dvojica nepoznatih nasilnika na zagrebačkom Trnju zbog lančića usred dana teško ozlijedili 82-godišnju staricu, slomivši joj ruku i nogu, na meti lopova na istom kobnom mjestu jučer su se našle dvije 60-godišnjakinje koje su ostale bez lančića, ali su srećom prošle bez ozljeda

Prvoj su žrtvi na Držićevoj aveniji oko 11 sati s leđa prišla dvojica nepoznatih razbojnika i s vrata joj strgnuli lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna. Niti tri sata kasnije i samo stotinjak metara dalje, u Ulici Cvijete Zuzorić, izvedena je i druga 'drska krađa' u kojoj je 60-godišnja žrtva također ostala bez lančića, doznaje se u policiji.

Te dvije krađe dogodile su se niti tjedan dana nakon što su na istom mjestu zbog zlatnog lančića dvojica nepoznatih razbojnika pretukla 82-godišnju ženu koja je s prijelomom bedrene kosti i ruke završila u bolnici.

Starica je ozlijeđena jer ju je jedan od razbojnika gurnuo na zid, dok joj je drugi trgao lančić. Obojica su potom pobjegli, a ozlijeđenoj su u pomoć pritekli prolaznici koji su pozvali Hitnu pomoć.

Zasad nije poznato radili li se o istim kriminalcima ili zagrebačkim Trnjem hara više lopova sličnih 'radnih navika'.