spreman nastaviti i dalje

Beroš: Nisam opterećen ministarskom pozicijom. Neki spominju moju ministarsku plaću, no ona je manja nego liječnička. Ovo je težak rad

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 22.04.2021 21:40
  • Objavljeno 22.04.2021 u 17:49
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš posjeto je Opću bolnicu Karlovac te se sastao s ravnateljem bolnice Nikšom Anticom

“Od određenog broja novozaraženih dio je hospitaliziran i završi na respiratoru. Počelo je s Dubrovačko-neretvanskom županijom, no uspjeli su suzbiti širenje, a nastavlo se u Primorsko-goranskoj koja je i jučer bila vodeća u Hrvatskoj. Zato sam razgovarao s ravnateljem riječke bolnice, u subotu ću ići u Zadar. Svjedočimo većem opterećenju u Varaždinu i zato treba ponovno spomenuti odgovorno ponašanje. Nema druge nego kao i dosad međusobno pomagati', kazao je Beroš u Karlovcu, javlja N1.

'Nabavili smo preko 200 respiratora, imamo opreme. Ako pomažemo jedni drugima, to je jedini način izlaska i krize. Započeli smo s prijenosom kadra. Na dnevnoj bazi rješavamo probleme. U tijeku je otvaranje dodatnih jedinica u KB Dubrava. Angažirali smo pet respiratora za varaždinsku bolnicu, tako ćemo raditi i ubuduće, zahvaljujem svima na suradnji', rekao je Beroš.

Vili Beroš u Karlovcu

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Ravnatelj nije iskazao potrebu za liječničkm timovima, samo za medicinskim sestram”, dodao je govoreći o bolnici u Varaždinu.

O organizaciji cijepljenja rekao je: “Potrebno je uključivanje svih, a najbolje koordinatori na terenu znaju koji je najbolji teren. U tjednima petog i šestog mjeseca doći će preko 200.000 doza cjepiva i morat ćemo intenzivirati cijepljenje. Danas je napisana poseba odluka o načinu rada i organiziranja cjepiva prema organizatorima, oni moraju aktivirati sav zdravstveni kadar. Jedino angažmanom svih možemo postići adekvatnu cijepljenost.”

Novi punktovi ovise o lokalnim organizacijama, naglasio je. Ne isključuje 'drive-in' punktove za cijepljenje.

Na pitanje zašto se ne razmišlja o drive-in cijepljenju, Beroš je rekao da se razmišljalo o tome, no kad je masovnije cijepljenje u pitanju, onda su stručnjaci zaključili da su masovni punktovi bolja rješenja.

“Od iznimne je važnosti razgovarati o prioritetima cjepiva. HZJZ je će ovaj tjedan izraditi mini akcijski plan o prioritetnim skupinama za cijepljenje koji će se početkom treće faze cijepljenja početi provoditi. Svima želimo poslati poruku sigurnosti pa će turistički radnici biti u vrhu prioriteta. Također će biti obuhvaćeni i pomorci i drugi”, dodao je.

O opozivu

Komentirajući prozivke i inicijativu oporbe za njegovim opozivom, rekao je:

“Ne bih se odgovorno ponio da najbliže suradnike nisam pitao je li to istina i što oni misle o mom radu. Legitimno je pravo oporbe prozivati me iako mislim da će u konačnici građani i pacijenti procijeniti moj rad. Nemam ništa protiv toga, ali ekstremna briga oporbe za zdravstveni sustav sad me čudi. Imali su prilike pokrenuti stvari na bolje, to se nije dogodilo. Reforme u zdravstvu su nužne, od početka to naglašavam. Sustav nije održiv. Spreman sam provesti reforme ako dobijem povjerenje premijera.

Nisam opterećen ministarskom pozicijom. Neki spominju moju ministarsku plaću, no ona je manja nego liječnička. Ovo je težak rad, ali spreman sam nastaviti i dalje.”

Dodao je da u ovom trenutku osjeća da ima podršku Vlade i premijera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!