IZBORI U SDP-U

Bernardić uvjeren u konačnu pobjedu

24.05.2010 u 13:08

Bionic
Reading

Nakon iznenađujuće pobjede u prvom krugu izbora za šefa zagrebačke organizacije SDP-a, na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u Praškoj ulici u ponedjeljak, Davor Bernardić pozvao je članove da u drugom krugu glasuju za budućnost

'Svaki odabir će odrediti SDP u sljedećem razdoblju. U svakom slučaju članovi biraju budućnost samo je pitanje kakva će ona biti' rekao je Bernardić odgovarajući na pitanje da li članovi koji će glasati za Jelušića biraju budućnost ili prošlost. Podrška svakog člana pa i Željke Antunović, koja je nakon poraza u prvom krugu svoje pristaše pozvala da glasaju za njega, puno mu mi znači.

Izrazio je uvjerenje da će većina članova dati glas njemu, 'za jači, bolji i moderniji SDP, neopterećen prošlošću i podjelama'.

Vjerujem da ćemo u nedjelju zatvoriti stranice spomenara i otvoriti stranice planera za budućnost, dodao je.

Čuo se s predsjednikom stranke koji je u Kini i koji mu je čestitao na dobrom izbornom rezultatu. 'Predsjednik Milanović se nije miješao u unutarstranačke izbore. On je uveo pravilo jedan čovjek jedan glasa. Najdemokratskiji mogući pristup. Njegov zadatak je da osigura demokratičnost izbora, a on je to napravio na najbolji mogući način', pojasnio je pretendent na mjesto prvog SDP-ova čovjeka Zagreba.

Što se tiče Bandićeve ostavštine, Bernadrić kaže da je u zadnjih 10 godina u Zagrebu učinjeno mnogo dobrih stvari, a za greške kojih se također bilo kaže da ih treba uočiti, priznati i popraviti. Bernardić se zahvalio i kolegama koji su ga podržavali i podržavaju u njegovoj kampanji od krapinsko-zagorskog župana do Nevena Mimice, Gordana Maras, i Mirele Holy. Na novinarsku opasku da se kolegica Holy ispričala građanima Zagreba za sve što im se događalo u proteklih deset godina pod vlašću Milana Bandića, Bernadrić je rekao da je njezin potez bio individualan čin.