izborni poraz

Bernardić se u zadnji tren sjetio čestitati Plenkoviću pobjedu: Ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići, ali SDP ide dalje

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 00:21
  • Objavljeno 05.07.2020 u 23:24
Bionic
Reading

Nakon što je Restart koalicija doživjela poraz na izborima i upisala loš rezultat, u središnjici SDP-a obratio se Davor Bernardić

Iako je s osmijehom ušao u dvoranu dati izjavu, Davor Bernardić večeras nema razloga za sreću.

'Nije lako govoriti nakon ovakvog izbornog rezultata, ali dopustite da se obratim građanima. Dopustite mi da vam zahvalim i zahvalim svima koji su glasali na izborima. Bez obzira za koga ste glasali, odlučivali ste o budućnosti i preuzeli odgovornost. Želim zahvaliti svima koji su glasali za Restart koaliciju i put promjena', kazao je uvodno Bernardić.

'Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila ključna misao vodilja. U zadnjih 30 godina SDP je vodio Hrvatsku dva puta i u ta dva puta demokratizirali smo društvo, digli smo plaće i mirovine, dizali smo standard, jačali smo institucije i civilno društvo. Trideset godina smo na braniku osobnih sloboda', kazao je Bernardić.

'Ovaj rezultat je loš, ja ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu sutra, ali SDP ide dalje. Idemo dalje naslikati i dovršiti onu Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet', kazao je.

Bernardić je na kraju kratkog govora iza kojeg nije bilo pitanja čestitao i HDZ-u na pobjedi.

  • +3
Zagreb: Davor Bernardić izjavio da je spreman otići s čela SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal