LOKALNI IZBORI

Bernardić o Anki Mrak Taritaš: SDP je napravio korak natrag, to očekujemo i od drugih

17.02.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ni danas nije želio konkretno otkriti hoće li njegova stranka u Zagrebu podržati HNS-ovu Anku Mrak Taritaš, ali svim političkim akterima na ljevici poslao je poruku

'SDP je najjača stranka u Zagrebu i bez nas se promjene u Zagrebu ne mogu dogoditi. Mi smo svjesni da su promjene u Zagrebu nužne, građani od nas to očekuju i ono što sam rekao da je SDP spreman na korak unatrag, ali to očekujemo i od ostalih u političkom prostoru grada Zagreba. Jedino ujedinjena ljevica može osigurati nužne promjene koje su gradu potrebne', kazao je Bernardić upitan hoće li SDP podržati Anku Mrak Taritaš.

Znači, podržat ćete je, upitali su ponovno novinari. 'Mi razgovaramo sa kandidatima na ljevici, sa svim potencijalnim partnerima na ljevici i otvoreni smo za suradnju sa svima. Korak unatrag znači ono što sam već rekao, mi smo spremni na to, ali to očekujemo od svih – bez tvrdoglavosti, bez bahatosti i bez kruha preko pogače', kazao je Bernardić.

Prokomentirao je i odluku Povjerenstva za sukob interesa da pokrene postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju Bože Petrova. 'Pričekajmo rezultate istrage povjerenstva. Sasvim sigurno moralna odgovornost u politici bi uvijek trebala biti da se takve stvari ne događaju', kazao je Bernardić.

Saborski dan obilježila je i neizvjesnost oko izglasavanja glavnog ravnatelja HRT-a. Nakon jutrošnje sjednice Odbora za medije jasno je da Most i HDZ nisu postigli dogovor oko kandidata.

'Mi smo protiv ovakvog cirkusa koji se događa danas u Saboru. Očekivali smo konsenzus, do konsenzusa došlo nije. Pukotine u vladi između Mosta i HDZ-a su takve da se ne mogu dogovoriti niti usuglasiti niti oko ravnatelja HRT-a , a ni oko ministra palgijatora. U ovom trenutku pukotine u vladi su velike i vlada je nestabilna', kazao je Bernardić.