glavni odbor sdp-a

Bernadić: Korupcija i loše pravosuđe idu ruku pod ruku

26.10.2019 u 11:18

Bionic
Reading

Danas se na Iblerovom trgu održava Glavni odbor SDP-a na čijem se početku predsjednik stranke Davor Bernardić obratio stranačkim kolegama. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić se obratio stranačkim kolegama te se u svom govoru osvrnuo na stanje u pravosuđu, korupciju i ulasku Hrvatske u Schengen.

Na početku je rekao kako je SDP-ova Vlada najviše zaslužna za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i pripremni rad za ulazak u Schengen, javlja N1.

"Hrvatska je 2013. godine zahvaljujući SDP-ovoj Vladi ušla u EU. Moram zahvaliti SDP-ovoj Vladi i na ogromnom poslu koji je napravljen nakon ulaska u EU, a to je tehnička priprema za ulazak u Schengen koji je potreban Hrvaskoj." "Ali ulazak u Schengen neće biti lak i čeka nas još puno posla." Osvrnuo se na stanje u pravosuđu i korupciju u društvu.

Ključni uvjet za ulazak u Schengen je borba protiv nikad raširenije korupcije. Sada je jasno tko je prepreka ulasku Hrvatske u Schengen, zbog sumnje u korupciju pola Plenkovićeve Vlade moralo je otići."

To dodatno ruši povjerenje u institucije naše zemlje, jer oni koji bi ih trebali čuvati ih ne poštuju."

"Mi u SDP-u krećemo u formiranje šireg antikorupcijskog saveza kako bi Hrvatskoj vratili budućnost i optimizam. Korupcija s jedne strane i loše pravosuđe s druge idu ruku pod ruku."

Podsjećamo kako će Glavni odbor SDP-a danas djelomično ukinuti dvogodišnje suspenzije četvorici članova predsjedništva Peđi Grbinu, Siniši Hajdaš Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću koje su im uvedene lani u srpnju zbog kritika na račun predsjednika Davora Bernardića i načina na koji vodi stranku.