MASAKR U PARIZU

Bend iz Bataclana ima zakazan koncert u Zagrebu 1. prosinca

14.11.2015 u 01:55

Bionic
Reading

Nakon pucnjave u pariškoj dvorani Bataclan na Facebooku su se oglasili članovi grupe Eagles of Death Metal na čijem koncertu je, kako je javio AFP, ubijeno najmanje 118 ljudi. 'Naše misli su s ljudima koji su se našli u ovoj tragičnoj situaciji', napisali su EODM

Nešto ranije tijekom večeri majka i supruga bubnjara Juliana Doria kazale su Washington Postu da se bend uspio izvući iz dvorane.

'Nazvao me da mi kaže da me voli i da je na sigurnom. Svi koji su bili na pozornici uspjeli su pobjeći', kazala je supruga Emily.

Francuska grupa Red Lemons koja je bila predgrupa EODM-u, na Facebooku je napisala kako su svi članovi EDOM-a uspjeli pobjeći i taksijem otići na sigurno.

Radijski novinar Julien Pearce, koji je uspio pobjeći iz Bataclana, u koji može stati oko tisuću ljudi, kazao je za BFMTV da napadači nisu nosili maske, da su imali između 20 i 30 godina te da su s balkona dvorane pucali iz AK-47 automatskih pušaka. Nakon pucnjave teroristi su one koji nisu uspjeli pobjeći uzeli za taoce, a nakon nekoliko sati opsade policija je upala u dvoranu, ubila dvojicu terorista, ali scena koju su zatekli u dvorani, kažu, bila je zastrašujuća.

EODM imaju zakazan koncert u zagrebačkoj tvornici 1. prosinca.