TRILER IPAK DOMAĆINU

Belupo 'sa sirenom' izbacio Zadar iz kupa

28.11.2012 u 19:12

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa treći su sudionici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u vrlo uzbudljivoj utakmici svladali Zadar rezultatom 3:1 (1:0)

Zadar je u Koprivnicu donio prednost od 1:0, ali nakon izbacivanja Dinama u osmini finala igrači Ferda Milina nisu uspjeli prirediti još jednu senzaciju i prezimiti u ovom natjecanju. A bili su jako blizu.

Domaćine je u vodstvo već nakon tri minute igre doveo njihov najefikasniji igrač Davor Vugrinec i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Ipak, u 48. minuti Antonio Mršić je izjednačio i tako svojim drugim golom Belupu (zabio i u Zadru) domaćina stavio pred težak zadatak. Zbog pravila gola u gostima domaćinima su tada za prolaz trebala dva gola.

U 78. minuti Martin Šaban je zabio prvi, no Zadrani su i dalje ostali na nogama i odolijevali sve do 93. minute kada je stoper Igor Bubnjić pogodio za konačnih 3:1 i donio veliko slavlje svojoj momčadi koja lovi prvi trofej u klupskoj povijesti.

Podjetimo, jučer su plasman u polufinale izborili Cibalia i Lokomotiva, a idućeg tjedna posljednjeg sudionika će iznjedriti dvoboj na Poljudu između Hajduka i Zeline. Prvi dvoboj okončan je rezultatom 1:1.