CUGANJE NA POSLU

Bauk u lovu na pijance po Ministarstvu uprave

13.03.2012 u 22:28

Bionic
Reading

Ministarstvo uprave objavilo je natječaj za nabavu zaštitarskih usluga u kojem traži zaštitare koji će biti sposobni provoditi i postupak utvrđivanja alkoholiziranosti zaposlenika u sjedištu ministarstva u Maksimirskoj ulicI

Zaštitarsku službu koja je u stanju podvrgnuti zaposlene alkotestu Ministarstvo je spremnno platiti nešto više od 237 tisuća kuna i to za razdoblje od 9. travnja do kraja prosinca ove godine.

Drugi je to takav natječaj u Ministarstvu uprave jer je alkotest tražio i bivši ministra uprave Davorin Mlakar u natječaju krajem 2010. godine, piše Novi list

U Ministarstvu otkrivaju da je u prošloj godini »provedeno jedno utvrđivanje alkoholiziranosti zaposlenika«, te da je to državu, odnosno upravu, koštalo 200 kuna bez PDV-a. Unatoč tome što su samo jednom trebali usluge utvrđivanja alkoholiziranosti kod zaposlenika, Ministarstvo je i u ovoj godini odlučilo tražiti zaštitara koji je osposobljen obaviti alkotest.

Kako se doznaje, Mlakara je na alkotestiranje potaknuo problem s jednim službenikom, što dokazuje i jedan alkotest u prošloj godini, koji je često dolazio pijan na posao, ali protiv njega nije bilo moguće provesti stegovni postupak jer nisu uspijevali prema propisanom postupku ustanoviti pijanstvo. Radi toga je angažiran zaštitar koji je ovlašten raditi i alkotestove. Čini se da u Ministarstvu uprave taj problem još nisu riješili ili se pojavio novi.

Prema Zakonu o zaštiti na radu, na poslu nitko ne bi smio imati više od 0,5 promila alkohola u krvi, jednako kao ni vozači u prometu , a zabranjeno je unošenje alkohola u radne prostorije.