PREDIZBORNO (NE)KOALIRANJE

Bauk: Samostalan izlazak ORaH-a pomogao bi HDZ-u

20.08.2015 u 12:06

Bionic
Reading

Nakon što je Mirela Holy, predsjednica ORaH-a otkrila da joj je Gordan Maras, potpredsjednik SDP-a, nudio sigurnih osam mjesta za ulazak u Sabor ako njezina stranka uđe u njihovu koaliciju, taj slučaj je nakon sjednice Vlade komentirao Arsen Bauk, član Predsjedništva socijaldemokrata kazavši da bi to više 'shvatio kao određenu provokaciju kolege Marasa prema svojoj dugogodišnjoj poznanici, a ne kao ozbiljnu političku ponudu, jer bi se u tom slučaju i neke moje rasprave mogle staviti u taj kontekst, a to sasvim sigurno nije bila namjera'

Upitan treba li SDP-u ORaH u koaliciji, Bauk je bio decidiran:'Ne treba nam ORaH'

Bez obzira što je siguran da bi za takvu koaliciju glasali svi birači SDP-a, jedan dio - ali ne i svi birači ORaH-a,Bauk smatra da bi se tako dio glasova rasuo od čega bi izravno profitirao HDZ.

'Vjerujem da svaka stranka, pa tako i ORaH, razmišlja kako će izaći na izbore. Ono što bi svakako trebalo izbjeći jest da glasovi tih birača ostanu nezastupljeni u Saboru jer to sigurno nisu glasovi HDZ-a. Glasači će o tome sigurno voditi računa i logičnije je za ORaH da ode u neku koaliciju, a ne da idu sami. Ali ja nisam tu da im dijelim lekcije. SDP-ova koalicija nije jedina koalicija kojoj bi ORaH mogao pristupiti, a da zadrži svoje glasače i da njihovi glasovi ne propadnu', naglasio je Bauk

Na novinarsku opasku da time gura Holy u koaliciju s Radmirom Čačićem Ivom Josipovićem, Bauk je rekao da on to ne može, ali da može skrenuti pozornost onima koji u ORaH-u donose odluke da razmisle i o toj opciji.

Bauk drži da ORaH ima tri posto podrške, a s tom podrškom, kazao je, ako ideš sam na izbore, možeš osvojiti jedan ili ni jedan mandat.

'Ako idu u koaliciju, onda to na izborima vrijedi pet do sedam mandata. To je vrlo jasna matematička računica oko koje bi neki trebali razmisliti', zaključio je Bauk.