KOLIKO IMA BIRAČA?

Bauk pozvao kandidate da dođu po CD-ove

11.12.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Ministar uprave Arsen Bauk pozvao je u četvrtak predsjedničke kandidate, posebno one koji sumnjaju u biračke popise, da dođu u Ministarstvo uprave i izvrše uvid u registar birača s imenima i prezimenima svih koji su na njemu

'Svaki kandidat za predsjednika Republike Hrvatske nakon što je postao kandidat ima pravo uvida u registar birača s imenima i prezimenima svih birača s naznakom imaju li birači važeću osobnu iskaznicu i ja ih pozivam da iskoriste to svoje zakonsko pravo, da dođu, da podnesu zahtjev Ministarstvu uprave', rekao je ministar Bauk.

'Mi smo CD-ove pripremili iako nam je rok da ispunimo njihove zahtjeve 24 sata, no ovakva smo traženja spremni ispuniti u roku 24 sekunde', pojasnio Bauk.

Kazao je da nema nikakve potrebe da se oko toga dramatizira, upravo zato što je 2014. Ministarstvo uspostavilo bazu registra birača i što se kandidatima može s jednog mjesta dati sve podatke o biračima na koje imaju pravo.

Kandidate koji sumnjaju u broj birača ministar je pozvao da dođu, preuzmu CD-ove i uvjere se da nema nikakvih problema. 'Sve je transparentno, javno i sve će biti u redu', rekao je Bauk komentirajući tvrdnje nekih od kandidata u predsjedničkoj kampanji da u Hrvatskoj ima 500.000 nepostojećih birača.

Ministar uprave Arsen Bauk ocijenio da je počela kampanja i da je 'sve to dio folklora'.