A KOLIKO RATUJEMO S REDING?

Bauk: Pobjedu u četvrtfinalu čekamo točno 6.654 dana

17.09.2013 u 12:02

Bionic
Reading

Izuzev ministra pravosuđa, nitko iz Vlade nije se javno imenom i prezimenom oglasio o sankcijama koje se suprotno očekivanjima brzinski valjaju iz Bruxellesa prema Zagrebu. Na vrhuncu diplomatske ofenzive europovjerenika, jedan od Milanovićevih ministara, Arsen Bauk, na fejsu analizira napetu situaciju na top ljestvici Eurobasketa

Ministar Bauk je stručnjak za košarku

Iako smo zbog istog postali neslavan rekorder, odnosno prva država koju su sustigle europske sankcije nakon samo dva mjeseca članstva u toj tvorevini, premijer i njegovi najbliži suradnici jučer su izbjegavali komentirati taj ozbiljan problem.

Preko nekih medija iz nezgodne situacije iz Vlade neslužbeno progovaraju iznoseći gotovo banalne izlike zbog čega su zaratili s europskom povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding. Primjerice kao jedan od razloga zašto smo osporili ono na što smo se u pristupnom ugovoru obvezali navodi se greška u prijevodu. Naime umjesto 'u vrijeme' donošenja okvirne odluke mi smo preveli 'nakon'. Ovaj izgovor doista ne zanima europske čelnike jer je riječ o našem propustu i na vrijeme su nas upozoravali da moramo odustati od svojih planova, no naša Vlada je išla po svome.

Sinoć kasno navečer, nakon što su tijekom dana na političku Hrvatsku ispaljeni mnogi diplomatski plotuni iz Europske komisije, jedan od Milanovićevih ministara, Arsen Bauk, na fejsu analizira napetu situaciju na top ljestvici Eurobasketa.

'Pobjedu u četvrtfinalu čekamo od 30. lipnja 1995. ili točno 6.654 dana, uključujući današnji…', napisao je Bauk.

Jest da je ministar uprave košarkaški sudac, no pitanje je li ipak neumjesno činiti to u trenutku u kojem građani strahuju da će im se zatvoriti europska pipa. Isto tako, s obzirom na svoju matematičku naobrazbu, bilo bi umjesnije da je na društvenoj mreži iznio podatke o tome koliko dana smo u sukobu s Europskom komisijom te koliko eura ćemo izgubiti zbog tog rata…