POSTUPAK ZBOG LAŽNIH POTVRDA

Bauk o optužnici protiv vlastitog oca: Ne želim se miješati...

09.10.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Miro Bauk, 64-godišnji otac ministra uprave Arsena Bauka i dugogodišnji direktor bračke tvrtke Kavadur, nikako nema sreće s pravosudnim organima: Osim što se nalazi usred desetogodišnjeg sudskog procesa zbog nelegalne eksploatacije kamena i navodne štete državnom proračunu u iznosu od najmanje šest milijuna kuna, ovih dana dobio je i optužnicu zbog kaznenog djela poticanja na izdavanje u uporabu neistinite liječničke svjedodžbe

Bauk je jedan od četvero optuženih za ovo djelo, a liječnik medicine rada u Supetru na Braču Milan Šlender optužen je zbog kaznenog djela izdavanja neistinite liječničke potvrde. Informacija je neslužbena i formalno tajna, no nekako se iz Općinskog državnog odvjetništva u Splitu ipak probila do javnosti.

Otac ministra uprave navodno je tražio lažna liječnička uvjerenja za osam radnika svoje tvrtke, ali i za sebe - kako bi mogao raditi na poslovima s posebnim uvjetima rada. U Odvjetništvu tvrde i da je liječnik Šlender od HZZO-a naplatio sve preglede, pretrage i nalaz, koje u stvarnosti nije napravio, pa je optužen i za prevaru.

Osim Kavadura, u optužnici se spominju i tvrtke Pašarin iz Nerežišća na Braču, Korušce i obrt MAM, ali i  slučaj u kojemu je brački liječnik izdao lažnu potvrdu o sposobnosti 55-godišnjem zapovjedniku broda tvrtke Brodospas.

Tportal je pokušao doći do reakcije samog ministra Arsena Bauka, no nije bilo velike sreće: na današnjoj sjednici Vlade nije se pojavio zbog viroze. Dobili smo ga telefonom, pa je odmah odbio razgovarati o postupku protiv oca. Em se ne želi miješati u rad pravosuđa, em i podignuta optužnica - barem formalno - nije javni dokument...