U PODNE PRIOPĆENJE DIP-A

Bauk: Imam indicije da u HDZ-u lupetaju

25.01.2016 u 11:58

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo za podne je na svojim stranicama najavilo objavu očitovanja o sumnjama u izborni rezultat, koje je iznio šef HDZ-a i čelnik vladajuće koalicije Tomislav Karamarko

Dva i pol mjeseca od izbora prvi potpredsjednik nove vlade Karamarko progovorio je o sumnjama u regularnost izbornog procesa, ne i o detaljima gdje se to i kako dogodilo.

‘Reći ću vam da postoji indicija, ne bih htio da me netko tuži, da smo u onoj izbornoj noći pokradeni za 5-6 mandata. Ali ispitat ćemo to‘, kazao je Karamarko prije dva dana u Imotskom.

DIP će na Karamarkove optužbe odgovoriti priopćenjem. U međuvremenu, spomenute indicije o krađi glasova već su odbacili iz državnog APIS-a, koji podatke s birališta prosljeđuje DIP-u. Poručili su kako prema njihovim saznanjima, nije bilo službenih žalbi ijedne od stranaka. Napominju da su dostupne kopije zapisnika biračkih odbora u kojima sjede i predstavnici stranaka.

Bivši ministar uprave SDP-ov Arsen Bauk ozbiljno sumnja u iznesene sumnje. I odbacuje optužbe.

'Obzirom da imamo 6 i pol tisuća biračkih mjesta, da su rezultati tih biračkih mjesta objavljeni javno na stranicama DIP-a, da za 5-6 mandata treba ‘ukrasti‘ skoro 70 tisuća glasova, to bi značilo da je to bila jedna masovna pojava, da su se drugi podaci upisivali u sustav nego što su bili u zapisnicima. Ako u više od 60 dana nisu još uspjeli pronaći nijedno od 6 tisuća biračkih mjesta u kojima su ti različiti podaci upisani i to na štetu Domoljubne koalicije, onda ima indicija da lupetaju', poručio je Bauk.

Iz DORH-a poručuju da ne daju izjave o spomenutim sumnjama, te za sve upite upućuju na DIP obzirom na nadležnost provedbe postupka izbora.