NAKON NAPADA NA MILANOVIĆA

Bauk: Do ožujka bismo trebali imati izbore za predsjednika SDP-a

29.12.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk za Media servis komentirao je istupe splitskog gradonačelnika Baldasara koji traži da rukovodstvo stranke podnese ostavke i kojem smeta retorika Zorana Milanovića o političkim suparnicima

Besmisleno je na kraju mandata davati ostavke, kaže Bauk i očekuje unutarstranačke izbore krajem veljače ili početkom ožujka.

'Ja sam iz njegovog istupa iščitao dvije političke poruke - jedna je ta da se unutarstranački izbori održe što prije s čime se slažem, a druga je ta da se promijeni retorika predsjednika stranke u odnosu na političke suparnike. Vjerujem da taj dio članovi u većini ne podržavaju, a o tome će se odlučiti na unutarstranačkim izborima', rekao je Bauk za Mediaservis.

'Ja ovo shvaćam kao uvod gospodina Baldasara u njegovu kampanju za neku od funkcija u stranci za koju se već kandidira. Hoće li to donijeti glasove članova ili, treba vidjeti', rekao je Bauk koji tijekom siječnja očekuje Glavni odbor i raspisivanje izbora za predsjednika stranke koji bi se trebali održati krajem veljače ili početkom ožujka.

'Dobro je da se to stanje što prije razriješi, a predsjednika stranke biraju članovi', zaključuje Bauk i otkriva da on nema ambicija postati čelnik SDP-a.

'Ja ovo shvaćam kao uvod gospodina Baldasara u njegovu kampanju za neku funkciju u stranci za koju se kandidira i to je legitimno. Hoće li dobiti ili ne glasove, to ćemo vidjeti.'