RASTRGANI KONZERVATIVCI

Batarelo za Kolindu, Bartulica sjedi kod Josipovića

09.01.2015 u 16:10

Bionic
Reading

Nerazdvojni dvojac Batarelo i Bartulica, lideri novih hrvatskih konzervativaca, na ovim će se izborima izgleda naći na suprotstavljenim stranama

Udruga Vigilare, ili kao sami nazivaju pokret novih konzervativaca koji vodi John Vice Batarelo, odlučila je podržati kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović za hrvatsku predsjednicu.

Batarelo je uz Stjepu Bartulicu vođa takozvane konzervativne revolucije u Hrvatskoj. I dok Batarelo podržava Grabar Kitarović, njegov konzervativni kolega Stjepo Bartulica, šef građanske udruge Centar za obnovu kulture (COK) koja se, da stvar bude zanimljivija, nalazi u Grahorovoj 4 na zagrebačkom Črnomercu, istoj adresi na kojoj je sjedište udruge Vigilare, još uvijek sjedi kao savjetnik Ive Josipovića na Pantovčaku kao povjerenik za vjerske zajednice.

'Svjesni da ni jedan kandidat nikada ne može biti savršen u svim aspektima, novi hrvatski konzervativci podržavaju izbor predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović! Gledajući cjelokupnu sliku i djelovanje kandidata, posebno prema svjetonazorskim i nacionalnim pitanjima, Vigilare, tj. neformalni pokret novih konzervativaca, na predsjedničkim izborima 2015. daje svoju podršku Kolindi Grabar Kitarović', stoji u priopćenju koje je Vigilare odaslao medijima.

Za komentar dijeli li i Bartulica njihove stavove, pitali smo Ivana Mihanovića iz udruge Vigilare, a on je uvijeno odgovorio da se iz prijašnjih medijskih istupa može zaključiti tko dijeli njihove stavove od novih konzervativaca. 'Novi konzervativci imaju više istaknutih javnih osoba te je ostavljeno na slobodu medija da zaključe o kojima se osobama radi', kazao nam je Mihanović.