vila pred rušenjem

Barbariću nova kazna od 10.000 eura za bespravnu gradnju na Hvaru

10.10.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Šef HEP-a Frane Barbarić dobit će zbog bespravne gradnje na Hvaru novu kaznu. Ako ne sruši vilu, slijedi i treća kazna, a onda mu država ruši kuću, piše u utorak Jutarnji list

Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP), koji ni nakon nekoliko upozorenja Državnog inspektorata i kaznene prijave protiv njega nije srušio bespravno sagrađenu vilu u Hvaru, a koji je unatoč tome i aferi s prodajom plina za cent još na svojoj poziciji, uskoro bi trebao dobiti i drugu novčanu kaznu, i to od oko 10.000 eura.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, u tijeku je izricanje druge novčane kazne, jer unatoč činjenici da je dobio rješenje o uklanjanju bespravno sagrađene vile i unatoč tome što je dobio prvu novčanu kaznu od oko 6800 eura, Barbarić još nije srušio ilegalnu gradnju na Hvaru, što su utvrdili inspektori na terenu.

Nakon što Barbarić zaprimi ovu novu kaznu, od oko 10.000 eura, i ako u roku od mjesec dana ne sruši vilu, ići će mu i treća novčana kazna, koja će biti još veća od ove druge, a ako ni nakon nje u roku od mjesec dana ne ukloni bespravnu gradnju, onda će mu država srušiti kuću, a sve će troškove rušenja morati snositi sam.

Sudske tužbe koje je podnio protiv rješenja Državnog inspektorata u ovom slučaju neće mu pomoći jer žalba ne odgađa izvršenje, piše novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

Vila Frane Barbarića Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL