verbalno prepucavanje

Banožić: Ovim putem upućujem javni poziv, predsjedniče sjednimo za stol i porazgovarajmo o HV-u

10.02.2022 u 20:15

Bionic
Reading

'Javnost može sama prosuditi sa salvom svih uvreda koje sam primio i nastavljam primati. To pokušavam stoički podnijeti i to dok vodim važan resor, a predsjednik to koristi da bi pokazao da on kao vrhovni zapovjednik ima pravo na nešto. Kada nije našao ništa u obrani, onda se uključio u resor državnih nekretnina', komentirao je ministar obrane Mario Banožić najnovija priopćenja predsjednika Zorana Milanovića

Ministar obrane Mario Banožić kaže kako se 'pristojno braniti'.

'Kada je predsjednik Republike Hrvatske rekao da će tući većim kalibrima, u javnosti se počelo mene prezentirati kao nefunkcionalnog za rad', odgovorio je za RTL Danas ministar Banožić na pitanje je li prešao 'granicu dobrog ukusa' jer je dobar ukus prijeđen samom komunikacijom.

Predsjednika Zorana Milanovića pozvao je na suradnju.

'Iako se osjećamo nelagodno, mi nastavljamo raditi. Ovim putem upućujem javni poziv - predsjedniče sjednimo za stol i porazgovarajmo o HV-u', navodi dodajući kako se ponekad grubosti ne mogu izbjeći. Kaže kako nastoji ljude ne nazivati korumptivima. 

Takva komunikacija, kaže, nije pristojna, narušava ugled. Banožić kaže kako povjerenje predsjednika Vlade ima. 

Upitan o priopćenju u kojem tvrdi kako je predsjednik pogodovao u slučaju radova na vili Kovač, nakon čega su ga iz Državnih nekretnina demantirali, kaže da ga nisu ni demantirali niti je lagao.

'Ovo je ista rečenica koju su Državne nekretnine izjavile kada je bilo pitanje o dužnosničkom stanu kojeg ja koristim' govori.

Kaže da je od predsjednik Milanovića tražio da pojasni radove i smatra da je morao znati za njih jer su izvođeni netom prije nego je on išao boraviti tamo.

Rekao je to, govori, da se prestanu koristiti riječi da je netko nešto 'maznuo', 'spremio'. Navodi kako je poslao priopćenje da se otvori tema na koji način to Banožić mažnjava, da mu se uzvraća ružnim riječima, a to isto radi predsjednik. Kaže kako nije insinuirao, odnosno ne smatra da je radove potaknuo predsjednik.