DRUGA PLJAČKA U POLA GODINE

Bankomat opljačkan nakon što su ga zaštitari napunili novcem

16.08.2013 u 21:29

Bionic
Reading

Je li se i ovoga puta lopov domogao pola milijuna kuna iz bankomata Zagrebačke banke u Balotinom prilazu, nije još službeno potvrđeno, no Novi list doznaje da je nekoliko stotina tisuća kuna uspio ukrasti u četvrtak oko dva sata ujutro

Tada je, naime, drugi put u šest mjeseci provaljeno u bankomat što se nalazi u sklopu poslovnog centra u Balotinom prilazu 4 u Novom Zagrebu, piše Novi list. Pod okriljem noći, kada je objekt bio prazan, kradljivac se došuljao do bankomata i u vrlo kratkom vremenu ispraznio pozamašan novčani iznos.

Iako se uključio alarm na bankomatu i bez obzira na to što je zaštitar stigao za nešto manje od minute, kradljivac je uspio pobjeći. Policijski očevid jučer je trajao do ranih poslijepodnevnih sati. Pomno je pregledan cijeli poslovni objekt u koji je, kako se moglo naslutiti, provaljeno na stražnji ulaz.

'Ključ tih vrata ima nekoliko osoba iz ovog poslovnog centra jer nam se unutra nalaze skladišta', potvrdila nam je konobarica iz kafića što se nalazi u blizini bankomata dodajući kako je jučer primijetila kako ga zaštitari pune. Je li to primijetio i kradljivac, budući da je bankomat okružen kafićima iz kojih se mirno može promatrati kada zaštitari donose novac za bankomat?

Sasvim je izvjesno da je krađa bila planirana i dobro organizirana jednako kao i ona izvedena na istoj lokaciji sredinom veljače ove godine. Tada je bankomat otvoren ključem i iz njega je ukraden novac, a lopovu se još nije ušlo u trag. Potragu za lopovom otežat će činjenica da poslovni centar u Balotinom prilazu nije opremljen nadzornim kamerama.