PRIVREMENI IZVJEŠTAJ

Bandiću najviše donirali članovi stranke i koalicijski partneri

06.09.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Privremeno izvješće o troškovima izborne promidžbe pokazuje da je u razdoblju od 16. kolovoza do 3. rujna stranka Milana Bandića BM 365 - stranka rada i solidarnosti potrošila 2,7 milijuna kuna, a u istom razdoblju na račun joj je od donacija sjelo nešto više od šesto tisuća kuna. Rashodi su već sada viši nego za prošle izbore kada je potrošio, prema podacima GONG-a, manje od dva milijuna kuna. Najviše je uložio u III. izbornu jedinicu (446 tisuća kuna), a najmanje u IV. (182 tisuće kuna)

Za razliku od nekih prijašnjih izbora, posebno onih 2009. kada je jurišao na Pantovčak i kada su donacije pljuštale sa svih strana, a zakon bio šupalj, ovoga puta, sudeći po privremenu dvotjednom izvještaju, donatori su uglavnom članovi stranke, ali i oni koji su ušli u Koaliciju za premijera.

Tako su maksimalnih 30 tisuća kuna uplatili Ljubo Jurčić, Kristijan Kapović, načelnik Vira i njegova supruga Sabina, Ana Marija Bujas Čelan, šefica zagrebačkog ogranka stranke uplatila je 20 tisuća kuna, istu svotu donirala je i Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje kulturu i sport, Svjetlana Dizdar, direktorica AGM-a, Jelena Pavičević Vukičević uplatila je 10 tisuća…

Od tvrtaka tek je njih nekoliko dalo svoj prilog. Prodex iz Dubrovnika uplatio je 10 tisuća kuna, a zagrebačka Eurovila tri tisuće kuna. U prošlom sazivu Sabora Bandić je imao dva mandata, ali je vještom trgovinom pridobio nekoliko manjinaca i uspio oformiti klub. Ankete sada govore da bi njegova Koalicija za premijera mogla osvojiti tri mandata.