IZBORNA PROMIDŽBA

Bandiću donaciju dala tvrtka HDZ-ovca koja tri godine nema prihoda

04.07.2013 u 07:32

Bionic
Reading

Nezavisna lista Milana Bandića u izbornoj kampanji za Skupštinu Grada Zagreba potrošila je 770.095,89 kuna, objavljeno je na njihovim internetskim stranicama

Naime, u utorak je istekao rok prema kojem su sve liste bile dužne na svojim stranicama objaviti  financijska izvješća o izbornoj promidžbi, a isti dan ujedno je bio i posljednji u kojem su kandidati za župane, gradonačelnike i načelnike, koji su ušli u drugi krug lokalnih izbora, bili dužni dostaviti svoje troškove i donacije nadležnim izbornim povjerenstvima.

U roku od petnaest dana dužni su ista objaviti na svojim web stranicama ili lokalnim medijima.

'Nezavisna lista Milana Bandića potrošila je na kampanju za Skupštinu 770 tisuća kuna. Koliko je Bandić potrošio na svoju gradonačelničku kampanju, bit će objavljeno 16.srpnja kada istječe rok za objavu tih podataka', kazao je Dinko Vukelić iz Bandićeva stožera koji je podatke sastavljao i dostavio u izborno povjerenstvo.

Među donatorima najizdašniji je bio Ivan Maslač, vlasnik putničke agencije IBUS (30.000 kuna), bivši načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad (20.000) i još nekoliko donatora koji su uplatili po 20.000 kuna. Zanimljivo da su Bandićevoj listi financijsku potporu dali i ljudi koji imaju prebivalište u Rijeci i koje se izbori u Zagrebu nisu izravno ticali. Tako su po 14 tisuća kuna uplatili Riječani Ana Vinković, Sanja Deželjin i Josip Markanović.

Od tvrtki posebno se istaknula Požega gradnja koja je uplatila 20.000 kuna, a zanimljivo da ova građevinska tvrtka već tri godine nema ni kune prihoda, ali to ih nije spriječilo da podupru Bandića.

Riječ je o tvrtki u suvlasništvu Josipa Galića i Ivana Bakina. Zanimljivo je da je Galić istaknuti HDZ-ovac koji je na posljednjim lokalnim izborima izabran u Gradsko vijeće Požege na listi navedene stranke.