TJELOHRANITELJ VODENIČAR

Bandićev čuvar kupio zemljište za 100.000 eura

27.05.2009 u 09:06

Bionic
Reading

Osobni tjelohranitelj Milana Bandića, bivši policajac Robert Ljutić kupio je za stotinu tisuća eura zemljište površine veće od 2.500 metara kvadratnih u naselju Markuševac i tamo, kako tvrdi, namjerava graditi vodenicu. Zanimljivo je da je Ljutić, kupujući zemljište, vlasnike isplatio u gotovini

Bandićevog tjelohranitelja, formalno raspoređenog na mjesto zamjenika šefa Ureda gradonačelnika, jučer smo zamolili da nam potvrdi navedenu transakciju te objasni porijeklo novca, budući da stotinu tisuća eura u gotovini nemaju niti mnogi poduzetnici, a kamoli bivši prometni policajci, odnosno tjelohranitelji, piše Novi list

– Istina je, kupio sam zemljište na Markuševcu, a novac sam namaknuo prodajom jednoipolsobnog stana i zemljišta u supruginom vlasništvu. Sve je tu čisto kao suza, ustvrdio je Bandićev tjelohranitelj.

Na zemljištu koje je gotovinom platio Ljutić nekad se nalazila vodenica, a tjelohranitelj Ljutić namjerava je ponovno izgraditi. Ništa od komercijalnih sadržaja, tvrdi, tamo neće biti izgrađeno.

– Gradit će vodenicu, jer rođen sam ispod Sljemena. Bit će samo vodenica i ništa drugo, supruga i ja smo tako odlučili, ustvrdio je Ljutić, napominjući da se na utrošak od stotinu tisuća eura za vodenicu odlučio iz sentimentalnih razloga. Na ovom mjestu valja istaknuti da Ljutićeva plaća u Uredu gradonačelnika iznosi oko deset tisuća kuna.

Prvi put Ljutić se u Bandićevoj blizini našao prije dvije godine, a mediji su ga odmah percipirali kao gradonačelnikovog tjelohranitelja. Sam Bandić u to vrijeme tvrdio je da mu je nepoznat netko prijetio, odnosno izražavao je bojazan za svoju sigurnost.

Prva zapaženija Ljutićeva akcija dogodila se u Galjufovoj ulici, gdje su građani Bandića gađali jajima, jer je od njihove jednosmjerne slijepe ulice napravio dvosmjernu, probijajući je u želji da napravi poveznicu s Babonićevom ulicom. Ljutić je, također, Bandićev svakodnevni partner u ranojutarnjem trčanju oko igrališta u Bužanovoj ulici, gdje su ga i novinari snimili u nekoliko navrata. Nekoć je bio prometni policajac, a do danas nije poznato kako se i na čiju preporuku našao u Uredu gradonačelnika.

Ljutić je naveo svoju imovinu te izrazio spremnost da pred relevantnim tijelima pravne države dokaže porijeklo imovine, točnije novca koji je »keširao« za kupnju zemljišta.