NAKNADNA PAMET

Bandić: Ukinite reklamiranje na tramvajima

22.11.2012 u 09:34

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naložio je ZET-u da prestane oglašavati različite tvrtke na tramvajima uz obrazloženje da to narušava izgled grada. Gradski prijevoznik mogao zbog najnovije naknadne pameti gradonačelnika ostati bez milijuna kuna prihoda godišnje

'Tražim da se prekine svako oglašavanje na svim tramvajima i autobusima, bez prethodne suglasnosti Grada Zagreba, da se uklone sve postojeće reklame, raskinu svi ugovori s oglašivačima', stoji u dopisu kojeg je Bandić uputio Holdingu.

Gradonačelnik u njemu navodi da su tramvaji i autobusi vizualnim identitetom, ponajprije plavom bojom, simbol Zagreba, i smatram da nije primjereno nagrđivati ih raznim reklamama bez prethodne suglasnosti Grada', stoji u dopisu čije je dijelove objavio Večernji list

Uz sve Bandić traži i dostavljanje svih pojedinačnih ugovora te ispostavu fakture za usluge reklamiranja.

ZET ima tri dana da postupi po naređenju, jer će se inače primijeniti sankcije.

'Tražim da se po ovom nalogu postupi u roku tri dana od primitka. U protivnom će se prekinuti isplata subvencija i kapitalne potpore', zaprijetio je gradonačelnik.

Novu odluku komentirali su u Zagrebačkom holdingu u sastavu kojeg posluje ZET.

'Da imamo normalnu financijsku situaciju, sigurno ne bi smo stavljali reklame, no kako je financijsko stanje vrlo loše, ne želimo se odreći te zarade', kazao je glasnogovornik ZGH Dušan Viro.