ZBOG SRAMOĆENJA U TISKU

Bandić traži skidanje imuniteta Rađenoviću

20.01.2014 u 13:53

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak će raspravljati o zahtjevu privatnog tužitelja Milana Bandić a da odobri pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Igora Rađenovića (SDP) zbog kaznenog djela sramoćenja u tisku

Povod tomu, neslužbeno se doznaje, su izjave koje je Rađenović dao u intervjuu objavljenom u jednim dnevnim novinama pred lanjske lokalne izbore.
Rađenović, tada SDP-ov kandidat za zagrebačkog dogradonačlnika, kritizirao je način na koji gradonačelnik Milan Bandić upravlja Zagrebom, spominjući mutne poslove koji se dogovaraju iza debelo zatvorenih vrata.

Tvrdio je i da će posljedice neodgovornih populističkih odluka i postupaka kad-tad izaći na vidjelo te da će se s Bandićem 'vjerojatno dogoditi nešto slično kao i s bivšim premijerom Ivom Sanaderom'.

Povjerenstvo, u pravilu, odbija ukidanje zastupničkog imuniteta na zahtjev privatnih tužitelja, a odobrava isključivo postupke koje po službenoj dužnosti pokrene Državno odvjetništvo.

Kad je riječ o privatnim tužbama, MIP se drži stava da se takvi postupci mogu pokrenuti i nakon isteka zastupničkog mandata.

Povjerenstvo će utvrditi svoj prijedlog te ga proslijediti Saboru koji će donijeti konačnu odluku.