PLANOVI ZA IZBORE

Bandić: Suradnja s Milanovićem? I s crnim vragom za boljitak domovine

05.07.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Milan Bandić, predsjednik stranke MB 365 i zagrebački gradonačelnik, bio je gost N1 televizije u emisiji Novi dan, u kojoj je progovorio o planovima za izbore te odustajanju od tužbe protiv Zorana Milanovića

'Zagreb prihvaća sve koji dođu ovdje - i ja sam primjer, nisam se ja izlegao ovdje. Četiri petine zagrebačkih gradonačelnika nisu rođene ovdje', kazao je Bandić u 'Novom danu' N1 televizije.

'Zagreb je jedan od najotvorenijih gradova u Europi i svijetu, a ugradio sam sebe u multikulturalnost', pohvalio se gradonačelnik. 'Logično je da i Hrvatskoj ponudim da ne živi ništa lošije od Zagrepčana. Imam viziju, znanje, iskustvo i odlučnost... Hrvatskim ljudima treba vratiti zajedništvo, vjeru, ljubav i nadu. Nitko ne smije biti bez toplog obroka i krova nad glavom', rekao je Bandić.

'Nije populizam kad kažem da ću primiti sve pse koje vlasnici ne žele. U 16 godina pokazali smo da znamo raditi. Ponavljam, svi kojima u azilu ne prime pse, neka ih dovedu meni doma. To nije populizam i nije šala - stojim iza svega što sam rekao. Zar mislite da bih dobio sve mandate koje sam dobio da sam populist?', govori Bandić i nastavlja o planovima za osvajanje vlasti.

'Imat ću više od 10 mandata, a pričekajte još dva tjedna pa ćete čuti tko će nam se pridružiti. Bit će tu uglednih pojedinaca i respektabilnih stranaka. Svi koji budu željeli istinske promjene pridružit će nam se. Hrvatskom čovjeku treba vratiti optimizam', poručuje zagrebački gradonačelnik.

Budući da se predviđa sličan rezultat onome na prošlim izborima, Bandić je upitan bi li mogao zamisliti suradnju sa SDP-om.

'Slažem se da će biti približno isto, osim što ćemo mi dobiti osjetno više, a bez nas se neće moći tvoriti devetu Vladu, kao što nije moglo ni osmu. A što se tiče suradnje sa Zoranom Milanovićem - i s crnim vragom za boljitak domovine', ustvrdio je Bandić.

Tužbu protiv Milanovića povukao je jer 'svaka velika duša oprašta' i jer 'ne želi nikoga nositi na duši'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.