JOSIPOVIĆ SKINUO RUKAVICE

'Bandić se razveo od žene zbog dva stana!'

ivo josipović

ivo josipović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev/CROPIX

'Uvjereni smo da ovaj Ivo neće u krivo', kazao je na današnjoj zajedničkoj novinskoj konferenciji predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja dajući podršku Ivi Josipoviću, objasnivši da to čini zato jer HSU s predsjedničkim kandidatom SDP-a dijeli isto sustav vrijednosti te zato što su se u Saboru često našli na istoj strani

'Potporu u drugom krugu izbora odlučio mi je dati i Dragan Primorac', pohvalio se danas Ivo Josipović čime se brojka imena onih predsjedničkih kandidata koji su nakon prvog kruga izbora ispali iz igre, ali su u daljnjem tijeku izborne utrke podržali predsjedničkog kandidata SDP-a popela na - četiri. To su Vesna Pusić, Damir Kajin, Nadan Vidošević i odsad Dragan Primorac.

'HSU je prosudio da Josipović vodi najčišću kampanju u ovoj našoj žabokrečini i mi se podržavajući njega želimo izdići iz dosadašnjih prljavih kampanja', naglasio je Hrelja dodavši kako vjeruje da će Josipović imati senzibiliteta za radnička i umirevljenička pitanja, da će biti istinski solidaran s ljudima te da će uzeti učešća u zakonodavnim aktivnostima.

'Silvano, neću razočarati ni HSU, ni umirovljenike, ni tebe osobno', obvezao se Josipović istaknuvši da prema umiroljenicima postoji dug te se mirovine moraju bolje uskladiti s plaćama

Na novinarske upite da prokomentira današnji posjet Milana Bandića kardinalu Bozaniću, Josipović je najprije rekao kako se i on sastao s kardinalom te nastavio da crkva ima svoje političke stavove, a on nema ništa protiv da te stavove i iznosi Nada se nada kako se crkva sada neće eksplicitno opredjeliti niti na jednu stranu

Obećao je da će sutra, u zakonskom roku, predati izvješće o financiranju svoje kampanje odmah naglašavajući kako će prihodovna i rashodovna strana odgovarati te će svaki trošak biti opravdan. No svog je protukandidata optužio da nerazmjerno puno troši, što aludira na netransparentnost i crne rupe.

Dotičući se slučaja Komercijane banke, Josipović je najprije počeo u ironičnom tonu proglasivši Bandića 'velikim stručnjakom za kazneno pravo'.

'Bandić je opet lagao. Slučaj od prije 13 godina je reinterpretirao na krivi način. Radi se o tome da je tada zaključen jedan posve normalan pravni posao, ali nakon tog posla došlo je do stečaja i stečajni upravitelj je tad mogao pobijati sve slučajeve unatrag. A u tom sporu ja čak nisam niti stranka. No kad je već riječ o Komercijalnoj banci, tu nitko nije uzeo tuđe novce, tu nitko nije zaradio. Bandić laže da se tu netko namirio mimo zakona i na štetu drugih. Bandić u toj banci ima ogromne tragove i dugove jer je dopustio da 36 milijuna kuna u toj banci propadne. U slučaju Komercijalne banke i Zlatice ja nisam stranka', uzvratio je udarac Josipović pokazujući novinarima presudu Trgovačkog suda oko tog slučaja.

Nastavio je da je Bandić nesposoban i nemaran gradonačelnik koji, k tome, još i ne zna, jer je Zagreb oštetio za desetke milijuna kuna jer nije znao raspolagati tim novcem.

'Bandić je krenuo u prljavu kampanju. On sve želi uprljati, uvaliti u blato, ono blato koje je bilo i batina na Rađenovićevoj glavi koja udara i po glavama svih nas. Bandić govori o moralu?! On koji se razveo od supruge kako bi otkupio čak dva društvena stana! On koji je kumu namjestio posao od milijardu kuna! Vjerujem da Hrvatska neće dozvoliti da prljavom igrom Bandić uprlja ovu kampanju i ove izbore. Od njega ste dobili neki paraizvadak, a u njegovu stožeru izmišljaju afere, ljubavnice i koješta drugo. On nudi blato i prljavštinu. Pa on je Zagreb oštetio za milijune eura u slučaju zemljišta Croatia busa i nadam se da taj slučaj dobiti i svoju pravnu završnicu', optuživao je Josipović najavivši da će otkriti sve što Bandićevi ljudi rade na terenu.

'Bandić nije uspio sačuvati novac grada. I on hoće voditi državu?!', zaključio je Josipović dometnuvši da bi novinari za neke stavri trebali pitati i Mladena Bajića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi