INTERVJU MEDIA SERVISU

Bandić se ispričao svim građanima, hoće li to zadovoljiti Hasanbegovića?

13.11.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u intervjuu Media servisu ispričao se svim građanima zbog toga što je ugostio Dragana Markovića Palmu, srpskog političara i nekad bliskog suradnika Željka Ražnatovića Arkana

'Priznajem, nisam savršen i pogriješio sam ne znajući što je tko radio '91. i '92. u Jagodini i nije moje da to bilježim. On može doći u Hrvatsku kad god hoće, a ja sam napravio pogrešku što sam ga pozvao. On može doći, on je slobodan građanin i nije napravio ništa. A to što se družio s Arkanom, da sam znao, onda ne bih. I sad koristim priliku da se ispričam ne samo braniteljima, nego svim građanima', kazao je Bandić za Media servis.

Je li ovom isprikom Bandić kupio mir u Skupštini i ispunio sve zahtjeve partnera iz Neovisnih za Hrvatsku (NZH), vidjet ćemo idućeg mjeseca, kada na dnevni red dođe glasanje o proračunu.

Podsjetimo, nakon Palmina gostovanja u Zagrebu iz NZH su tražili da se Bandić ispriča. Učinio je to najprije usmeno, kazavši da će zbog 'branitelja progutati i sto žaba', a potom je novcem poreznih obveznika platio oglas u novinama, u kojem se također ispričao.

Međutim NZH nije bio zadovoljan time smatrajući da se Bandić ispričao samo 'istinskim braniteljima', a ne svim građanima. Zbog toga su u ponedjeljak opstruirali rad Skupštine pa su vladajući skupili kvorum s oporbom kako bi sjednicu, povlačeći točke s dnevnog reda, ipak priveli kraju.

  • +22
Gradska skupština raspravlja o izvršenju proračuna za 2018. godinu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Iz NZH su također naveli da će, ukoliko oporba ima 21 glas za rušenje proračuna, dodati svojih pet kako bi se moglo ići na nove izbore za Skupštinu.

Hoće li nakon Bandićeve nove isprike sada do toga i doći ili će se i dalje tjerati mak na konac, znat će se već u prosincu.