RADOVI KOŠTALI 8 MILIJUNA

Bandić otvorio obnovljenu Petrinjsku ulicu

26.08.2011 u 22:13

Bionic
Reading

Gradonačenik Zagreba Milan Bandić večeras je otvorio obnovljenu Petrinjsku ulicu, na kojoj su izvršeni osam milijuna kuna vrijedni radovi izvanrednog održavanja i zamjene komunalne infrastrukture od Branimirove do Amruševe ulice

Gradonačelnik je prošetao obnovljenom Petrinjskom ulicom (od Branimirove do Amruševe), a novinarima je izjavio kako je 'nakon dva zelena vala, nakon Draškovićeve, Palmotićeve došao red i na Petrinjsku'. Izrazio je zadovoljstvo što su na otvorenju Petrinjske nazočili i predstavnici mjesne samouprave i vijeća gradske četvrti, predstavnici podružnica Zagrebačkog holdinga koje su radile i konzorcija tvrtki koji je na javnom nadmetanju dobio ovaj posao.

Temeljita rekonstrukcija Petrinjske ulice uključuje prometnicu s nogostupima, parkirnim mjestima, biciklističkom stazom i hortikulturnim uređenjem, uz zamjenu cjevovoda vodoopskrbe, sanaciju plinovoda i priključaka toplovoda i struje.

Koordinator radova iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mario Miljavac izjavio je da su 16. lipnja započeli radovi na zamjeni plinovoda, a postupno su se uključivali i ostali instalateri - toplinarstvo je mijenjalo vrelovodni priključak, mijenjale su se električne, niskonaponske instalacije i vodovodne instalacije na dijelu do Hatzove ulice. Miljavac je rekao i kako su 18. srpnja za sav promet zatvorili ulicu te krenuli u ozbiljne građevinske radove. 'Obećali su vam rok 26. kolovoza i evo nas danas ovdje', kazao je.

Obnovljena Petrinjska ulica namijenjena je za jednosmjerni promet od juga prema sjeveru, osim na jednom dijelu od kućnog broja 12 do Đorđićeve ulice, gdje je prometnica dvosmjerna. Izvedeno je 77 parkirnih mjesta, od kojih su tri za osobe s invaliditetom te 15 za posebne namjene.

Prije uređenja prometnice izmijenjene su dotrajale instalacije - zamijenjen je dotrajali vodoopskrbni cjevovod na dijelu od Branimirove do Hatzove ulice zajedno s kućnim priključcima koji datira iz 1915., saniran je postojeći plinovod s kućnim priključcima na dijelu od Branimirove do Amruševe ulice, a zamijenjeni su i priključci toplovoda i struje.