'NA KROVU SVIJETA'

Bandić otvorio obnovljenu Branimirovu i osokolio Čilića

16.07.2017 u 21:05

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je za promet u nedjelju navečer dio novoobnovljene Branimirove ulice od 5. Ravnica do 2. Maksimirskoga naselja i raskrižja s Ulicom Divka Budaka u dužini od 650 metara

Savjetnik u Zagrebačkim cestama Josip Turković rekao je da je obnovljen asfalt na sjevernom kolniku Nove Branimirove od 5. Ravnica do 2. Maksimirskog naselja i raskrižja s Ulicom Divka Budaka u dužini 650 metara. Objasnio je da je skinut stari asfalt i ugrađeno oko 1300 tona novog asfalta, zamijenjeni su kanalski poklopci koji su bili u lošem stanju, obnovljena je horizontalna i vertikalna signalizacija.

Turković je podsjetio da su radovi počeli u četvrtak, 13. srpnja istaknuvši kako su do nedjelje navečer dovršeno i prometnica je otvorena za promet. Investicija je vrijedna 1,1 milijun kuna, a nakon 15. kolovoza, rekao je Turković, očekuje se nastavak radova na južnom kolniku.

Ured za demografiju do kraja godine

Na novinarsko pitanje kada će Zagreb dobiti ured za demografiju, gradonačelnik Bandić rekao je da će na drugoj sjednici Gradske skupštine biti prijedlog Gradske uprave i gradonačelnika što znači, istaknuo je, da bi taj ured mogao biti osnovan do konca godine. 'To što smo rekli ćemo i napraviti', poručio je Bandić.

Novinare je zanimalo i kada će biti rebalans gradskoga proračuna, a gradonačelnik Bandić odgovorio je da je Skupština konstituirana, pa će svi materijali pripremiti za radnu sjednicu krajem kolovoza.

U vezi najavljenog ujednačavanja radnoga vremena bazena, Bandić je najavio kako će u srijedu izvijestiti o tome, te istaknuo da će radno vrijeme bazena biti prilagođeno građanima. Zbog toga smo, dodao je, i radili anketu kako bi građani rekli kada i do kada bazeni trebaju raditi. 

Odgovarajući na pitanje hoće li biti kadrovskih osvježenja u Ustanovi za upravljajnje sportskim objektima, kako je najavila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukićević, Bandić je rekao kako će 'biti isto kao i sa Zagrebačkim sportskim savezom - likvidacija i nakon toga ispočetka, s time da ustanova neće prestati raditi, svatko će raditi svoj posao'.

Bandić je u razgovoru s novinarima izrazio žaljenje što je Marin Čilić izgubio finale Wimbledona, ali i dodao da je biti drugi u Wimbledonu velika stvar i poručio Marinu - 'Glava gore i idemo dalje! Sada je treći igrač svijeta i dotaknuo je krov svijeta u tenisu'.