O LINIĆU I SDP-U

Bandić optimističan zbog odlaska 'posljednjeg Mohikanca stare garde'

Bionic
Reading

‘Svaki mjesec u zadnje četiri godine u gradskoj upravi imali smo inspekciju Ministarstva financija. Imali smo dobru suradnju i nema ni jednog razloga da kudim Linića’, ponovio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, upitan za komentar jučerašnje ostavke ministra financija

‘Kao naprimjer Apis, otpočeli su pregovori i skoro smo stvar doveli do kraja. Žao mi je što je to sada prekinuto i nadam se da će novi ministar financija nastaviti partnerski odnos s gradom da to završi’, rekao je zagrebački gradonačelnik.

‘Pomalo sam žalostan što se ovo događa u SDP-u, no očito predsjednik Vlade ima najbolje informacije na temelju kojih povlači poteze’, nastavio je Bandić te Milanoviću poželio: ‘Da što prije ekipira, konsolidira i stranku i Vladu i da nastavi rješavati probleme građana ove zemlje, za što su dobili mandat. Ja im na tom tragu želim da prebrode tu krizu što prije i počnu rješavati konačno probleme nakon dvije i pol godine. Svi parametri govore suprotno. Možda se čuda dogode.’

Linića, za kojeg mu se omaklo pa ga je klasificirao kao bivšeg premijera, smatra posljednjim Mohikancem iz stare garde. No možda je to prilika za nešto bolje, napominje.

‘Odlaskom Linića možda su stvoreni preduvjeti, ja tu vidim zrnce optimizma, da mladi lavovi na čelu s predsjednikom Vlade krenu efikasnije i djelotvornije voditi ovu zemlju. Želim vjerovati da je to sada došlo i da je kucnuo čas da će se to dogoditi. Ukoliko se to dogodi, ja ću zapljeskati’, izjavio je Bandić, zaključivši da dobro vođenje države daje i vjetar u leđa Zagrebu.


Maras: Meni nikad nije drago kad netko izađe ili ode iz Vlade

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas kako smjena Slavka Linića s mjesta ministra financija neće narušiti stabilnost SDP-a niti vladajuće koalicije.

Na novinarski upit može li odlazak Linića narušiti stabilnost SDP-a, Maras je kazao kako je uvjeren da ne može.
Apelirao je također na sve članove SDP-a, bez obzira koju dužnost obavljali, da ne šalju poruke preko medija za stranku, nego da se bave onim poslom za koji su im građani dali povjerenje.

‘A to je da ovu zemlju izvučemo iz situacije u kojoj je, i u kojoj je bila kada smo preuzeli vlast, i da ne dozvolimo da se ljudi poput Tomislava Karamarka vrate na vlast. Sve razgovore koje imamo obavit ćemo u stranci i nema nikakvog razloga da se šalju poruke medijski i na taj način skreće pozornost s onoga što je bitno, a to je da stvorimo bolju Hrvatsku i da se Karamarko i njegovo društvo ne vrate na vlast’, rekao je Maras odgovarajući na pitanja novinara nakon završne svečanosti u povodu prezentiranja rezultata pilot-projekta prijenosa znanja i najboljih praksi Programa usluga poslovnog savjetovanja.

Na pitanje da li je ‘sretan zbog smjene Linića i je li razočaran što nije predložen za novog ministra financija’, Maras je kazao kako je on član Vlade, ima svoj posao za koji je dobio mandat, radi ga i radit će ga do kraja mandata ove Vlade.

‘Nikad nije ni bilo razgovora niti bih ja prihvatio to mjesto u ovom trenutku. Imam svoj posao kojim sam zadovoljan, rezultati se vide i uvjeren sam da će biti još bolji’, rekao je.

Što se tiče smjene Slavka Linića, kazao je kako je pravo predsjednika Vlade da izabire i daje povjerenje svojim suradnicima.

‘Meni nikad nije drago kad netko izađe ili ode iz Vlade, bez obzira bio on, kao primjerice Zlatko Komadina iz Opatije, Slavko Linić iz Rijeke ili Mirela Holy iz Zagreba’, kazao je Maras.

Rekao ja i kako je koalicija apsolutno stabilna i nastavit će kvalitetno raditi posao kao i dosad.

Na pitanje je li premijer Zoran Milanović s njim razgovarao prije nego je smijenio Linića, Maras je kazao kako razgovore koje vodi u četiri oka s kolegama iz Vlade nema smisla prepričavati medijima.

Maras je naveo i kako je prijedlog izmjena zakona o HGK uputio na mišljenje užem kabinetu Vlade. Želim se baviti poslom koji sam započeo i želim ga završiti, a jedna od tih stvari je dobrovoljno članstvo u HGK, kazao je.

RTL Autor: RTL