NEMA PARA IMA TUŽBA

Bandić od države traži 209 milijuna kuna

17.10.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je nakon predstavljanja publikacije "Beskućništvo: Pogled iz različitih perspektiva", predstavljenoj na Tribinama grada Zagreba, da će danas Grad uputiti zahtjev Vladi za vraćanjem 209 miljuna kuna, koliko je od 1. siječnja 2007. do završetka 2008. uplatio u državni proračun, a ukoliko se to ne ispuni, slijedi tužba, rekao je

Komentirajući jučerašnje rješenje Upravnog suda o odgodi izvršenja rješenja Ministarstva financija, po kojemu Zagreb u državni proračun treba vratiti 337,6 milijuna kuna, Bandić je istaknuo da je istina spora, ali dostižna te zahvalio svima koji su Gradu davali podršku.

"Tuđe nećemo, a svoje ne damo. Uvjereni smo ne samo da smo pravno potkovani, nego danas ide zahtjev prema Vladi da nam vrati 209 miljuna kuna, a ukoliko se to ne dogodi, slijedi tužba", rekao je Bandić.

Na novinarsko pitanje kako komentira Vladin prijedlog Saboru da se gradonačelnika ne mora smijeniti samo referendumom nego da je za to dovoljna većina u gradskoj skupštini nekog grada, Bandić je odgovorio da je zadaća da se svi zakoni koje Vlada uputi u Sabor, a on ih usvoji, provedu na svim jedinicama lokalne samouprave.

"Kako god budu mijenjali pravila ili donosili nova, trebaju ih poštivati svi, pa i gradonačelnik Bandić", kazao je dodavši da ne bi špekulirao o tome je li ta odluka usmjerena prema njemu te da je to pitanje postavljeno krivom čovjeku.