HRVOJE ŠIMOVIĆ

'Bandić me može smijeniti zbog krivog nosa, ali dobro sam odradio posao'

30.05.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvoje Šimović, ekonomski stručnjak kojeg je gradonačelnik Milan Bandić jučer zajedno s Maruškom Vizek smijenio s mjesta člana Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, kazao je za tportal kako smatra da je posao koji je obavljao radio na najbolji mogući način i da je sve vezano uz ugovore koje je NO potpisao s novom Upravom Holdinga odrađeno jednako tako

'Odluku Skupštine Holdinga koju čini gradonačelnik prihvaćam jer on može donijeti takvu odluku i ne mora dati nikakvo obrazloženje. Može me, da tako kažem, smijeniti i zbog krivog nosa. Mislim da sam zajedno s drugim članovima NO-a dobro obavljao svoj posao i da je posebno oko sklapanja i potpisivanja ugovora s Upravom posao dobro napravljen', kazao je Šimović.

Upitan što misli zbog čega je smijenio samo njega i Vizek, a ne i preostale članove NO-a, dodaje kako je to pitanje za gradonačelnika.

Bandić je jučer, podsjetimo, umjesto njega i Vizek imenovao pet novih članova, sve odreda svoje bliske ljude. Uvod je to u moguću smjenu Uprave koja mu je u srijedu dala negativan odgovor na njegovu želju da izmijene menadžerske ugovore koji im garantiraju visoke otpremnine u slučaju političke smjene, ali i nemogućnost ostanka u ZGH-u na kraju četverogodišnjeg mandata ako se procijeni da nisu radili dobar posao.

Pretpostavlja se da će Bandić početkom idućeg tjedna od NO-a zatražiti da Upravi dostavi nove ugovore i ako ih oni ne prihvate, onda će ih najvjerojatnije razriješiti dužnosti. Na taj način ne bi ispalo da ih je bezrazložno smijenio, ali i dalje ostaje činjenica da bi za njih pet morao iskeširati 2,7 milijuna kuna za otpremnine.

Uprava Zagrebačkog holdinga izabrana je prvi put na javnom natječaju, posao u pronalaženju stručnjaka obavila je headhunting agencija Pedersen & Pedersen, sve se odvijalo dok je Bandić bio u Remetincu, pa se njegovi najnoviji potezi mogu gledati i kroz prizmu razračunavanja sa Sandrom Švaljek koja ga je mijenjala dok je bio iza rešetaka.