ČOVJEK ZVAN TOLERANCIJA

Bandić kaže da ne dijeli prostore po dojmu, nego po lobiranju

15.11.2013 u 18:06

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas, komentirajući dodjelu gradskih prostora udruzi U ime obitelji, da ne dijeli prostore po svjetonazoru ili po impresiji i dojmu

'Ja sam gradonačelnik svih građana Zagreba i prostore dijelim svima koji lobiraju za svoje polje djelovanja', rekao je Bandić novinarima koji su tražili komentar odluke da se gradski prostor dade udruzi U ime obitelji koja je inicirala referendum o braku kao zajednici muškarca i žene.

Bandić je to potkrijepio rekavši da su gradske prostore dali i udrugama koje se protive inicijativi U ime obitelji - Iskoraku - centru za prava seksualnih i rodnih manjina i Lezbijskoj grupi Kontra.

'Pozivam sutra u Malu kavanu Iskorak, Kontru i udrugu U ime obitelji da popijemo kavu negdje oko 11 sati. Sutra je Međunarodni dan tolerancije, to bi bilo lijepo. A vidimo se i u Gradskoj skupštini na dodjeli nagrade Luka Ritz. To je Zagreb kakvog ja želim, vidim, gradim i to sam ja', rekao je Bandić.

Bandić je udruzi U ime obitelji privremeno dodijelio prostor ukupne površine 69 četvornih metara za pripremu i organizaciju referenduma.

Bandić je s novinarima razgovarao danas u 'Zagrebačkoj kući' na Trgu bana Jelačića prilikom otvorenja manifestacije 'Okusi i mirisi Hrvatske'. Nakon otvorenja dijelio je građanima porcije purice s mlincima, štrukle i bučnice.