ŽELJKO JOVANOVIĆ

'Bandić je pravo lice pokazao pijanim bijegom'

07.01.2010 u 16:25

Bionic
Reading

U Domu stranaka u Rijeci okupili su se čelnici SDP-a, HNS-a, IDSA-a, HSLS-a, PGS-a, ARS-a, SDA-a, HSU, saborski zastupnici SDP-a iz Rijeke i zajedno pozvali Riječanke i Riječane da izađu na izbore 10. siječnja 2010. i podrže Ivu Josipovića

Član Predsjedništva SDP Hrvatske Vojko Obersnel naglasio je da u Rijeci Ivo Josipović neće dobiti glasove zato što se pozvao na 'crvenu Hrvatsku', već zato što u Rijeci kao i cijeloj primorsko-goranskoj županiji ljudi ne glasuju za Josipovića zbog crvene boje, nego zato što u njemu prepoznaju vrijednost. To nije privrženost politici SDP-a, nego razumijevanja, tolerancije i razuma, poručio je Obersnel.

Saborski zastupnik Željko Jovanović pozvao je sve Riječanke i Riječane da izađu na izbore u rekordnom broju i tako pokažu još jednom europsko lice grada na Rječini, koji cijeni vjerodostojnost, obrazovanje i pristojnost kao vrline, a ne mane. 'Nova pravednost Ive Josipovića izbrisat će još jednog prodavača magle koji je pravo lice pokazao kukavičkim pijanim gradonačelničkim bijegom od vlastite policije i varanjem građana samo radi interesa sebe, svojih kumova i ulizica. Nakon ovih izbora više ništa neće biti isto! Izbrisat će se sanaderovsko-bandićevsko korupcijsko-rodijačko poimanje politike za sva vremena', zaključno je poručio Jovanović.

Mirjana Dvorny, u ime riječkog SDP-a, Miroslav Matešić, u ime riječkog HNS-a, Renato Ivančić u ime ARS-a te Nedjeljko Tomić, čelnik riječkog IDS-a i dr. Nikola Ivaniš, politički tajnik PGS-a, pozvali su sve birače da ne ostanu kod kuće 10. siječnja 2010, nego da izađu na izbore i glasaju za Ivu Josipovića, jer je on garancija bolje, pravednije i socijalno sigurnije Hrvatske. Matešić je posebno pozvao sve one koji su svoj glas u prvom krugu dali Vesni Pusić, a Ivaniš sve one koji su podržali Nadana Vidoševića, da zbog bliskosti u porukama u drugom krugu podrže Ivu Josipovića.

Presicu je zaključio potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina koji je naglasio da broj glasova koje je Ivo Josipović dobio već u prvom krugu u PGŽ pokazuje da su građani prepoznali njegov program kao program za budućnost Hrvatske te da ćemo predsjednika kakvog zaslužujemo dobiti samo ako 10. siječnja 2010. izađemo na izbore u najvećem mogućem broju i podržimo Ivu Josipovića.