STIMULIRANJE BIRAČA

Bandić isplatio regres prije izbora

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.05.2009 09:04
  • Objavljeno 21.05.2009 u 09:04
Bandić nasmijan

Bandić nasmijan

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

U tjednu prije izbora oko 2600 zaposlenika zagrebačke gradske uprave dobilo je regres za godišnji odmor u iznosu od 3085 kuna

Ta vijest ne bi bila zanimljiva sama po sebi da isplata nije išla u neko drugo vrijeme jer iznos regresa nije sporan s obzirom da je definiran kolektivnim ugovorom za zaposlene u gradskoj upravi. Tajming isplate ovako se može tumačiti kao 'stimuliranje zaposlenika'' prije izbora jer je riječ o regresu za novi ovogodišnji odmor, koji se većini radnika isplaćuje tijekom lipnja ili čak u srpnju, piše Business.hr

Zanimljivo je i to da odluka o isplati osam milijuna kuna iz gradskog proračuna nije prošla proceduru usvajanja na sjednici Gradskog poglavarstva. Međutim, iz gradske uprave poručuju kako u cijeloj priči nema ništa sporno jer odluka može, ali i ne mora proći proceduru Poglavarstva jer su naknada za godišnji odmor i njezin iznos zaposlenicima zagarantirani kolektivnim ugovorom.

'Niti prošle godine odluka o regresu nije bila usvojena na sjednici Poglavarstva', brane se u Bandićevoj upravi.

Međutim, regres godinu dana ranije, dakle 2007. godine uredno je prošao proceduru, a odluku o isplati Poglavarstvo je donijelo tek 15. lipnja.

Na piptanje zašto je isplata išla baš sada, drugog tjedna svibnja, a ne u lipnju, u Poglavarstvu objašnjavaju činjenicom 'da sve više zaposlenika ide u lipnju na odmor pa im se izlazi u susret da si mogu planirati budžete'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi