NAPAD NA SREDIŠNJICU

Bacio ciglu na HDZ pa ozlijedio vozača stranke

10.05.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Netko je bacio ciglu kroz staklo središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu i pritom ozlijedio dvojicu muškaraca. Jedan je dugogodišnji vozač stranke, kojeg su ozlijedile krhotine stakla, a drugi je stranka kojeg je cigla pogodila u nogu dok je ulazio u prostorije HDZ-a

ZAGREB - Mršavi mladić u dobi između 20 i 25 godina i visok oko 170 centimetara, odjeven u jaknu i traperice, jučer u 15,15 sati bacio je ciglu na vrata središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

Komadi opeke i krhotine stakla lakše su ozlijedili prolaznika I. V. (63), kojemu je cigla pogodila nogu, a ozlijeđen je i B. F. (59), dugogodišnji HDZ-ov vozač, kojemu su krhotine stakla odletjele u lice.

Obojica su prevezena u KB Sestara milosrdnica gdje im je pružena liječnička pomoć, nakon čega su pušteni kućama. Policija je za sada ovaj vandalski čin okarakterizirala kao dovođenje u opasnosti života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Ovo nije prvi 'napad' na središnjicu HDZ-a. Početkom ožujka netko je pred ulaz na Trgu žrtava fašizma izlio kantu crvene boje, a ista stvar dogodila se i u Karlovcu. Koncem veljače nepoznati je napadač na sjedište bjelovarskog HDZ-a pokraj Gradskog bazena bacio tzv. molotovljev koktel. U napadu nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta je mala. Lokalni HDZ-ovci taj su napad protumačili kao teroristički čin.

U jednom od 'facebook prosvjeda' u Osijeku skupina maskiranih bijesno je udarala po ulaznim vratima u zgradu u kojoj se nalazi osječki HDZ, sve dok na njima nisu razbili tri ukrasna prozorčića. Snažnim udarcima šakama oštetili su i aluminijsku ploču s oznakama HDZ-a.