KALMETINO OBEĆANJE

Autocesta do Vrgorca gotova do 1. lipnja

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 18.01.2011 13:44
  • Objavljeno 18.01.2011 u 12:48
Nakon izlaza s autoceste stvorile su se velike gužve jer Vrgorac nije u stanju progutati toliku količinu automobila

Nakon izlaza s autoceste stvorile su se velike gužve jer Vrgorac nije u stanju progutati toliku količinu automobila

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Vrgorac više neće imati problema s ogromnim gužvama u samom središtu mjesta jer će se dionica autoceste Ravča - Vrgorac završiti do početka ljeta

Obećanje je to ministra Božidara Kalmete koji je na sastanku s vrgoračkim gradonačelnikom Borislavom Matkovićem i dogradonačelnikom Željkom Pervanom, najavio svečano otvaranje čvora Vrgorac za 1. lipnja ova godine.

Uz otvaranje izlaza Vrgorac zadržao bi se i izlaz Ravča, najvjerojatnije u manjem obimu, ali grad Vrgorac bi na taj način imao dva izlaza i ulaza na Dalmatinu i na taj način bi se rasteretilo samo mjesto od kolona automobila koje su prošlo ljeto doslovce blokirali grad.

Na sastanku s ministrom je bilo govora i o parku prirode Biokovo, koji se djelom nalazi i na području Vrgorca, točnije 40 posto teritorija parka prirode nalazi se na Vrgoračkoj strani i u planu je da se i s vrgoračke strane Biokova napravi cesta i otvori ulaz u park prirode, tako da bi ubuduće Biokovo imalo dva službena ulaza, jedan s Makarske strane, a drugi s vrgoračke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi