NEMIRNA BIH

Atif Dudaković: Rat nije završen, već je samo prestala pucnjava

31.05.2017 u 09:53

Bionic
Reading

Umirovljeni general takozvane Armije BiH Atif Dudaković izjavio je da rat nije završen, već je samo prestala pucnjava, javljaju srpski mediji

Dudaković, koji je osumnjičen za ratne zločine, prošlog vikenda na tribini u Konjicu dočekan je kao heroj uz ratne zastave Armije BiH.

Na skupu je izjavio da 'današnje generacije kažu da rat nije završen i da je samo prestala pucnjava'.

'Koje su to borbe i koja su iskušenja kroz koja prolazimo i kroz koja ćemo prolaziti? Što treba raditi? Ima li opasnosti? Ima ih! I to puno', poručio je Dudaković, prenosi B92.

Mediji navode navodi da su na tribini na kojoj je govorio Dudaković ratne zastave nosili golobradi mladići s beretkama i majicama ukrašenim ratnim amblemima, a u dvorani u kojoj je skup održan velik broj gostiju nosio je vojne uniforme.

Atif Dudaković je početkom godine u govoru predstavnicima bošnjačke dijaspore u Luksemburgu pozvao Bošnjake iz zapadne Europe da se pripreme za rat, navodeći da će se osobno angažirati 'na umrežavanju onih koji su spremni za otpor velikosrpskoj agresiji'. Tada je rekao da svaki Bošnjak koji ima više od 17 godina mora kupiti uniformu, čizme, vreću za spavanje i ranac.